Σκέψεις για επιπλέον μέτρα στην Αττική

Σκέψεις για επιπλέον  μέτρα στην Αττική

Τρία μέτρα φέρεται να εξετάζει η κυβέρνηση προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού στην Περιφέρεια Αττικής.

Μετά την απόφαση της περασμένης Παρασκευής να κλείνουν τα καταστήματα λιανικής τα μεσάνυχτα στο τραπέζι βρίσκονται τρία ακόμα μέτρα τα οποία αναμένεται να συζητηθούν στη σημερινή σύσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους επιδημιολόγους.

Συγκεκριμένα υπό εξέταση βρίσκονται η υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε όλους τους χώρους, συμπεριλαμβανομένων των εξωτερικών.

Επίσης, γίνεται λόγος για περιορισμό στις μετακινήσεις ή και εφαρμογή πλήρους απαγόρευσης της κυκλοφορίας, με έμφαση στους άνω των 65 ετών. Δεν αποκλείεται σε αυτό το πλαίσιο να ενεργοποιηθεί εκ νέου η υπηρεσία 13033 για την αποστολή SMS.

Την Κυριακή ανακοινώθηκαν 218 κρούσματα από τα οποία 118 εντοπίστηκαν στην Αττική.

Πόλεμος για τα 2 εκατ. ευρώ της νέας καμπάνιας

Στο μεταξύ η πρόθεση της κυβέρνησης να ξεκινήσει νέα εκστρατεία ενημέρωσης κόστους 2 εκατ. ευρώ μέσω των τηλεοπτικών σταθμών προκαλεί αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καλέσει τους τηλεοπτικούς σταθμούς να μην αποδεχθούν τη νέα εκστρατεία, ενώ το Κίνημα Αλλαγής θέτει ζητήματα διαφάνειας και έχει καταθέσει δική του νομοθετική πρόταση. Σε αντίστοιχη κίνηση έχει προχωρήσει και το ΚΚΕ, ενώ για αδιαφάνεια μιλά και το ΜέΡΑ25.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ