Αποφάσεις για κουδούνι στις 14 Σεπτεμβρίου

Πρεμιέρα σήμερα για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Αποφάσεις για κουδούνι στις 14 Σεπτεμβρίου

Τις τελικές αποφάσεις για την επαναλειτουργία των σχολείων ανακοινώνει το απόγευμα η υπουργός Παιδείας με όλες τις ενδείξεις να συγκλίνουν στην έναρξη της σχολικής χρονιάς στις 14 Σεπτεμβρίου.

Βασικό μέλημα των επιστημόνων είναι να δημιουργηθεί μια χρονική απόσταση μεταξύ της επιστροφής των παιδιών από τις καλοκαιρινές διακοπές και της επανόδου στα σχολεία, γεγονός που οδηγεί στη μετάθεση της έναρξης του σχολικού έτους κατά μία εβδομάδα.

Ένας ακόμα λόγος φαίνεται να είναι το γεγονός ότι δεν έχει ολοκληρωθεί από τους Δήμους η διαδικασία προκειμένου να προμηθευτούν μάσκες τις οποίες θα διανείμουν στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.

Στο μεταξύ, ανοίγουν σήμερα οι βρεφονηπιακοί σταθμοί της χώρας με υποχρεωτική χρήση μάσκας για τους εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους σε αυτούς. Για τη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών, είναι απαραίτητο να λαμβάνονται αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Με βάση την επεξεργασία των επιδημιολογικών δεδομένων, αποφασίστηκε η επαναλειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών σε καθημερινή βάση, χωρίς περιορισμό στις δυναμικότητες και με την αυστηρή τήρηση των μέτρων και των οδηγιών:

1) Η χρήση μάσκας για τα παιδιά των βρεφονηπιακών είναι προαιρετική.

2) Υποχρεωτική είναι η χρήση μη ιατρικής μάσκας (ή σε ειδικές περιπτώσεις ασπίδας προσώπου) από όλους τους εργαζόμενους στους σταθμούς.

3) Διαχωρισμός των δραστηριοτήτων κατά τμήματα στο προαύλιο

4) Ειδική μέριμνα για τη σίτιση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ