Αυξημένος ο κίνδυνος πυρκαγιάς - Κλείνουν Δρυμός Σουνίου, Σχινιάς, Υμηττός

Αυξημένος ο κίνδυνος πυρκαγιάς - Κλείνουν Δρυμός Σουνίου, Σχινιάς, Υμηττός

Απαγορεύεται ως τις 7 το πρωί του Σαββάτου η κυκλοφορία οχημάτωων και η παραμονή εκδρομέων στο πευκοδάσος του Σχινιά, στον Εθνικό Δρυμό Σουνίου και στον ορεινό όγκο του Υμηττού.

Το μέτρο λαμβάνεται για προληπτικούς λόγους και λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην Αττική.

Σε σχετική του ανακοίνωση που εκδόθηκε την Πέμπτη ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Σχινιά - Μαραθώνα, Υμηττού & Νοτιοανατολικής Αττικής (ΦΟΔΕΠΑΣΜΥΝΑ) ενημέρωσε πως από τις 7 το πρωί της Παρασκευής εφαρμόζεται το μέτρο της προληπτικής απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων εντός του πευκοδάσους και της παραλίας του Εθνικού Πάρκου Σχινιά- Μαραθώνα, του Εθνικού Δρυμού Σουνίου και του ορεινού όγκου του Υμηττού. Η απόφαση λαμβάνεται με βάση τις διατάξεις που προβλέπουν την εφαρμογή περιοριστικών μέτρων στις περιπτώσεις αυξημένου κινδύνου πυρκαγιάς, βαθμού επικινδυνότητας 4 ή 5 (πολύ υψηλός κίνδυνος / κατάσταση συναγερμού).

Η απαγόρευση έχει ισχύ α έως την 7η πρωινή του Σαββάτου 11 Ιουλίου.

Παρακαλείται το κοινό όπως συμμορφωθεί προς τις υποδείξεις των αρμοδίων αρχών που θα περιπολούν στις ανωτέρω προστατευόμενες από το Δίκτυο Natura 2000 περιοχές και στις οποίες θα απαγορεύεται η πρόσβαση και η διέλευση οχημάτων και πεζών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ