Πώς θα ανοίξουν κινηματογράφοι και θέατρα το φθινόπωρο

Πώς θα ανοίξουν κινηματογράφοι και θέατρα το φθινόπωρο

"Εάν δεν έχουμε κάτι δυσάρεστο μπορεί να ανοίξουν με μέτρα όπως για παράδειγμα με μειωμένη πληρότητα" είπε η κυρία Μενδώνη.

"Σειρά διαρθρωτικών αλλαγών" ώστε να ανοίξουν θέατρα και κινηματογράφοι το φθινόπωρο προανήγγειλε μέσω του ΘΕΜΑ 104,6 η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. "Εάν δεν έχουμε κάτι δυσάρεστο μπορεί να ανοίξουν με μέτρα όπως για παράδειγμα με μειωμένη πληρότητα" είπε η κυρία Μενδώνη.

Όπως εξήγησε, "θέλει συστηματική οργάνωση σε είσοδο και έξοδο για να τηρηθεί η απόσταση 1,5 μέτρο, μέσα στον οποιοδήποτε κλειστό χώρο θα πρέπει να υπάρχει δυνατότητα εισόδου νωπού αέρα και βεβαίως θα καθόμαστε πιο αραία αλλά οικογένειες ή παρέες θα μπορούν να κάθονται δίπλα-δίπλα. Δεν είναι απλό, χρειάζεται προσαρμογή".


"Πιστεύω ότι η υπευθυνότητα που έδειξε η κοινωνία θα συνεχιστεί", τόνισε η υπουργός Πολιτισμού.

Η κυρία Μενδώνη απάντησε, ακόμα, ότι "δεν αντιμετωπίστηκε διαφορετικά ο πολιτισμός από όλους τους υπόλοιπους εργασιακούς τομείς αλλά αποκαλύφθηκε μια τεράστια ποικιλομοφρία διαφορετικών εργασιακών σχέσεων. Από τον Μάρτιο συνεργαστήκαμε συστηματικά με το υπ. Εργασίας και το ΥΠΟΙΚ στη συνέχεια προκειμένου η περίμετρος των μέτρων να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερους στον τομέα του πολιτισμού".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ