Νέοι έπαινοι του Bloomberg για την Ελλάδα

Οι σεμνοί Έλληνες δείχνουν πώς αντιμετωπίζεται ο κορωνοϊός

Νέοι έπαινοι του Bloomberg για την Ελλάδα

Το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο επανέρχεται με θετικά σχόλια για τη διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού από την Ελλάδα.

Η Ελλάδα αποτελεί παράδειγμα για τον υπόλοιπο κόσμο με την ταχεία αντίδρασή της στην πανδημία του κορονοϊού, αναφέρει το Bloomberg, που σημειώνει πως μέχρι σήμερα η χώρα αποτελούσε πονοκέφαλο για τους Ευρωπαίους εταίρους της, καθώς ήταν το προβληματικό παιδί στη διάρκεια της δεκαετούς οικονομικής κρίσης,

Η κατάσταση στην Ελλάδα, όπου έχουν καταγραφεί 2.207 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 105 θάνατοι δεν έχει σχέση με την εικόνα που παρουσιάζουν Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία όπου οι θάνατοι ανέρχονται συνολικά σε 58.000, σχολιάζει το Bloomberg. Προσθέτει πως η Ελλάδα μπορεί στο σημείο αυτό να συγκριθεί με τη Γερμανία που έχει επίσης να επιδείξει υπεύθυνη και αποτελεσματική διαχείριση της κρίσης.

Οι Έλληνες ηγέτες αποδίδουν την καλή επίδοση στην προετοιμασία και την πειθαρχία του πληθυσμού, σημειώνει το πρακτορείο. Ο πρωθυπουργός είχε ζητήσει από τον Ιανουάριο ένα σχέδιο αντίδρασης και σε διάγγελμά του αυτή τη Μεγάλη Εβδομάδα επαίνεσε τον λαό για τη συμμόρφωση στα περιοριστικά μέτρα. Σε γραπτή του δήλωση στο πρακτορείο ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλίας αποδίδει την καλή επίδοση στα μέτρα που ελήφθησαν νωρίς στο σύστημα υγείας, στην εφαρμογή μέτρων ελέγχου σε λιμάνια και αεροδρόμια και στη συνεργασία με τους διεθνείς εταίρους. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς αποδίδει τον έλεγχο της επιδημίας στην αυστηρή εφαρμογή διαδικασιών και πρωτοκόλλων. «Αυτό που βοήθησε πολύ ήταν να αντιμετωπίζουμε κάθε κρούσμα ως έναν μικρό κύκλο της πανδημίας που επιχειρούσαμε να απομονώσουμε, ώστε κάθε κύκλος να μην έρχεται σε επαφή με άλλον. Το αντίθετο θα ήταν να δημιουργηθεί μία χιονοστιβάδα και μια ανεξέλεγκτη κατάσταση», σχολιάζει.

Η επόμενη πρόκληση, σχολιάζει το Bloomberg, θα είναι να διατηρηθεί η σημερινή στάση του πληθυσμού στη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα. Παράλληλα, επικαλείται δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, σύμφωνα με τον οποίο η επιστροφή στην κανονικότητα θα είναι σταδιακή και όχι αυτόματη.

Σημειώνεται πως σε άλλο του δημοσίευμα στις αρχές Απριλίου το Bloomberg είχε και πάλι παρουσιάσει την αντίδραση της Ελλάδας απέναντι στην πανδημία σχολιάζοντας πως η χώρα «στο θέμα του κορωνοϊού φαίνεται να έχει κάνει κάτι σωστό. Η Ελλάδα έκλεισε γρήγορα την οικονομία της στο πρώτο σημάδι του προβλήματος, την ώρα που ήταν έτοιμοι να ανοίξουν οι τουριστικοί προορισμοί. Αυτό φαίνεται να απέδωσε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ