Υπό εξέταση «χειρόφρενο» στα ΙΧ το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα

Υπό εξέταση «χειρόφρενο» στα ΙΧ το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα

Το ενδεχόμενο να απαγορευτεί η κίνηση στα Ι.Χ. οχήματα το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα εξετάζει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, η υπό εξέταση πρόταση περιλαμβάνει την επιβολή καθολικής απαγόρευσης στην κίνηση των οχημάτων ιδιωτικής χρήσης από το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου, μετά το κλείσιμο των καταστημάτων και μέχρι το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα, χωρίς να αποκλείεται η επέκταση του μέτρου και για τη Δευτέρα του Πάσχα.

Τα κρούσματα απειθαρχίας της Κυριακής των Βαϊων στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα προκάλεσαν την ανησυχία της κυβέρνησης και των αρμοδίων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. Δεν ήταν τυχαία η χθεσινή αναφορά του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα που προειδοποίησε πως είναι εύκολο να αναζωπυρωθεί μια φωτιά που είναι κοντά στο να σβήσει.

Αναμένεται αυξημένη παρουσία της Αστυνομίας σε εκκλησίες τόσο τη Μεγάλη Πέμπτη όσο και τη Μεγάλη Παρασκευή, προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά απειθαρχίας.

Μέτρα στη Βαρβάκειο Αγορά

Η προσοχή των αρχών έχει στραφεί και στις μεγάλες αγορές τροφίμων. Στη Βαρβάκειο Αγορά η είσοδος επιτρέπεται ανά 10 πολίτες προκειμένου να μη δημιουργείται συγχρωτισμός, ωστόσο η κίνηση είναι μειωμένη μέχρι στιγμής με την πλειονότητα των καταναλωτών να αποφεύγει την αγορά ολόκληρου αρνιού ή κατσικιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ