Στους 89 οι θάνατοι από τον κορονοϊό - Χαρδαλιάς: Οι εκκλησίες είναι κλειστές για τους πιστούς

Στους 89 οι θάνατοι από τον κορονοϊό - Χαρδαλιάς: Οι εκκλησίες είναι κλειστές για τους πιστούς

Αλλους τρεις θανάτους από τον κορονοϊό Covid-19 ανακοίνωσε σήμερα ο καθηγητής λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας με τον απολογισμό να φτάνει τους 86.

Ακόμη δύο θάνατοι προστέθηκαν στη θλιβερή λίστα των ανθρώπων που έφυγαν από τον κορονοϊό - Το βράδυ της Πέμπτης έχασαν τη ζωή τους άλλοι δύο, ένας 79χρονος χωρίς υποκείμενο νόσημα και μια 86χρονη.

Ο 79χρονος νοσηλευόταν στην εντατική του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης και η 86χρονη νοσηλευόταν στο νοσοκομείο "Αττικόν". Ο 79χρονος ήταν κάτοικος Μεσοποταμίας η οποία βρίσκεται σε καραντίνα

Χθες ανακοινώθηκαν 76 νέα κρούσματα που ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων σε 1.955, εκ των οποίων το 57% είναι άνδρες.

Συνολικά έχουν ελεγχθεί 33.634 δείγματα. Από το σύνολο των κρουσμάτων τα 518 σχετίζονται με ταξίδι και τα 734 με ήδη γνωστό κρούσμα.

Σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύονται 79 ασθενείς, ενώ 16 έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Από το σύνολο των 86 θανάτων, οι 23 είναι γυναίκες, ενώ το 86% είχε υποκείμενο νόσημα ή ήταν ηλικίας άνω των 70 ετών.

Σε σχέση με τη μάσκα ο Σωτ. Τσιόδρας συνέστησε να αποφεύγεται η χρήση της από τον γενικό πληθυσμό, ενώ για τα γάντια είπε πως δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται. Αναλυτικά, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας είπε πως για τα γάντια μίας χρήσης υπάρχουν λίγες ενδείξεις για την αποτελεσματικότητά τους και τόνισε πως η αντοχή τους είναι περιορισμένη, καθώς έχουν σχεδιατεί για περιορισμένη χρήση. Η αδιάκριτη χρήση είναι σε μεγάλο βαθμό μάταιη και μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερη βλάβη, σχολίασε, σημειώνοντας πως τα γάντια δίνουν μία ψευδαίσθηση ασφάλειας.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς διευκρίνισε πως οι ναοί θα είναι ανοικτοί κατά την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας μόνο για τους ιερείς και το απολύτως απαραίτητο προσωπικό – δηλαδή έναν ψάλτη και έναν νεοκόρο ανά ναό.

Η Ιερά Σύνοδος δεν προτρέπει κανέναν πιστό να πάει στην εκκλησία, τους αποτρέπει, τόνισε ο Ν. Χαρδαλιάς. «Η ατομική προσευχή δεν προβλέπεται στους κατ’ εξαίρεση λόγους μετακίνησης» πρόσθεσε και υπογράμμισε πως οι εκκλησίες είναι κλειστές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ