Μπαίνουν περιορισμοί στις μετακινήσεις με πλοία

Μόνο μόνιμοι κάτοικοι θα εξυπηρετούνται - Τι προβλέπεται για τους επισκέπτες - Αυξημένη κίνηση στα διόδια

Μπαίνουν περιορισμοί στις μετακινήσεις με πλοία

Μέτρα για τον περιορισμό των μετακινήσεων με τα πλοία της ακτοπλοϊας ανακοίνωσε το υπουργείο Ναυτιλίας.

Συγκεκριμένα, από τις 6 το πρωί του Σαββάτου τα πλοία θα εξυπηρετούν μόνον τους μόνιμους κατοίκους των νησιών, τις ανάγκες τροφοδοσίας, καθώς και όσους επισκέπτες επιθυμούν να φύγουν από τα νησιά.

Σε μήνυμα του ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ανέφερε πως «όπως γνωρίζετε η κυβέρνηση λαμβάνει όλα τα μέτρα που μπορούν να συμβάλλουν στον περιορισμό της πανδημίας του COVID-19. Το βασικό μήνυμα είναι "Μένουμε σπίτι" και περιορίζουμε, στις απολύτως αναγκαίες, τις μετακινήσεις μας ώστε να προστατεύουμε τους εαυτούς μας αλλά και τους συμπολίτες μας.
Στο πλαίσιο αυτό, μετά από συνεργασία με τον υφυπουργό Πολίτικης Προστασίας κ. Χαρδαλιά, από τις 6 το πρωί της 21ης Μαρτίου 2020, επιτρέπεται η μετάβαση στα νησιά με πλοία της ακτοπλοΐας μόνο των μόνιμων κατοίκων τους. Τα όποια δρομολόγια εκτελούνται, λοιπόν, αφορούν μόνιμους κατοίκους για τους απολύτως αναγκαίους λόγους και την τροφοδοσία των νησιών καθώς κι εκείνους που θέλουν να αναχωρήσουν από τα νησιά.
Με τον τρόπο αυτό προστατεύουμε τους κατοίκους των νησιών μας. Όπως τόνισε και ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του, Όσο πιο μικρό είναι το νησί όπου κάποιος πιστεύει ότι θα καταφύγει για να προστατευθεί, τόσο πιο δύσκολη, αν όχι αδύνατη, θα είναι και η περίθαλψή του αν αρρωστήσει εκεί. Δείχνουμε λοιπόν κοινωνική υπευθυνότητα. Εμποδίζουμε την εξάπλωση της πανδημίας. "Μένουμε σπίτι"».

Στο μεταξύ από το πρωί διαπιστώνεται αυξημένη κίνηση στις δύο κεντρικές εξόδους της Αθήνας, τόσο στα διόδια Αφιδνών όσο και στα διόδια Ελευσίνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ