Αντιδράσεις για το σχέδιο δημιουργίας κλειστής δομής στις Σέρρες

Αντιδράσεις για το σχέδιο δημιουργίας κλειστής δομής στις Σέρρες

Το σχέδιο της κυβέρνησης για τη λειτουργία κλειστής δομής σε πρώην στρατόπεδο στη Ροδόπολη των Σερρών προκαλεί την αντίδραση της τοπικής κοινωνίας.

Τις κυβερνητικές προθέσεις αποκάλυψε την Τετάρτη ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης, που δήλωσε πως στο κλειστό κέντρο θα μεταφερθούν όσοι εισήλθαν στη χώρα μετά την 1η Μαρτίου.

Η νέα δομή θα έχει χωρητικότητα 1.000 ατόμων και θα λειτουργήσει στο πρώην στρατόπεδο της περιοχής, ωστόσο στα σχέδια της κυβέρνησης αντιδρά η τοπική κοινωνία. Το δημοτικό συμβούλιο Σιντικής Σερρών συνεδρίασε εκτάκτως χθες και εξέφρασε την αντίθεσή του στις κυβερνητικές προθέσεις. «Οι δημότες της Σιντικής οφείλουν να γνωρίζουν την αλήθεια σχετικά με την δημιουργία οποιασδήποτε δομής προσφύγων στο πρώην στρατόπεδο Ροδόπολης, Ο δήμαρχος Φώτης Δομουχτσίδης δεν γνώριζε μέχρι χθες το βράδυ τίποτε για την απόφαση. Μόλις το πληροφορήθηκε συγκάλεσε αμέσως έκτακτο δημοτικό συμβούλιο όπου κατά πλειοψηφία (πλην παράταξης Λαϊκής Συσπείρωσης που κατέθεσε τη δική της πρόταση) τα μέλη του αποφάσισαν να αντιδράσουν στο τετελεσμένο που δημιουργείται. Αυτή είναι η αλήθεια που κάποιοι σκοπίμως διαστρέβλωσαν. Οι συκοφάντες της πραγματικότητας, τούτες τις κρίσιμες ώρες που χρειάζεται σύμπνοια και ψυχραιμία, καλό θα ήταν να σταματήσουν την παραπλάνηση των πολιτών», ανέφερε σε ανακοίνωση του ο δήμαρχος Φ. Δομουχτσίδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στην περιοχή φιλοξενούνται ήδη 1.650 πρόσφυγες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ