PANGAIA: Τα φουσκωτά μπουφάν γεμισμένα με αγριολούλουδα

PANGAIA: Τα φουσκωτά μπουφάν γεμισμένα με αγριολούλουδα

Τα μπουφάν κυκλοφορούν από την αμερικανική κολεκτίβα με το ελληνικό όνομα PANGAIA

Φουσκωτά μπουφάν με επένδυση από αγριολούλουδα προτείνει brand με προσανατολισμό τη βιώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον μόδα.

Τα μπουφάν κυκλοφορούν από την αμερικανική κολεκτίβα με το ελληνικό όνομα PANGAIA (Παγγαία) στην οποία συμμετέχουν τεχνολόγοι, επιστήμονες και σχεδιαστές που δημιουργούν ανακυκλώσιμα, βιώσιμα και όσο το δυνατόν πιο φυσικά υλικά για τη δημιουργία ενδυμάτων.

Το υλικό για το γέμισμα των μπουφάν Flower Down ή FLWRDWN είναι αποτέλεσμα ερευνών και ανάπτυξης που διήρκεσαν δέκα χρόνια και συνδυάζει αγριολούλουδα με ένα αεροπήκτωμα (aerogel), υλικό με χαρακτηριστική μικρή θερμική αγωγιμότητα και ένα βιοπολυμερές (biopolymer) για τη δημιουργία ενός ανθεκτικού θερμομονωτικού υλικού, σύμφωνα με δημοσίευμα του

Πρόκειται για φυσικά αγριολούλουδα, υλικό βιοδιασπώμενο, υποαλλεργικό, το οποίο αντικαθιστά τα φτερά και πούπουλα χήνας, που απομακρύνονταν από τα πτηνά με βαύναυσες μεθόδους που είναι πλέον απαγορευμένες.

Χρησιμοποιούμε ένα είδος αγριολούλουδου που είναι εύκολο να βρεθεί και έχει ιδιαίτερη ινώδη ποιότητα, εξήγησε η δρ. Αμάντα Παρκς, υπεύθυνη καινοτομίας της Pangaia στη βρετανική εφημερίδα “ The Evening Standard”.

"Τα λουλούδια που χρησιμοποιούμε μεγαλώνουν με μία διαδικασία που περιλαμβάνει επίσης την ανάκτηση και συντήρηση του οικοσυστήματος" τόνισε.

"Αυτές οι αναγεννητικές γεωργικές πρακτικές συμβάλλουν στη διατήρηση των υπογείων υδάτων καθώς δεν απαιτούν εξωτερική άρδευση και μέσω της αποκατάστασης των οικοτόπων συμβάλλουν επίσης στη διατήρηση ενός είδους τοπικών πεταλούδων" υπογράμμισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ