Μαίνεται η πυρκαγιά στην Εύβοια

Μαίνεται η πυρκαγιά στην Εύβοια

Εκατοντάδες πυροσβέστες με τη συνδρομή αεροπλάνων και ελικοπτέρων προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται για τρίτο 24ωρο στην Εύβοια.

Συνολικά, έχουν κινητοποιηθεί 382 πυροσβέστες, 98 οχήματα, 5 αεροπλάνα και 5 ελικόπτερα -από τα οποία 1 συντονιστικό-, καθώς και άλλα 3 αεροπλάνα που διατέθηκαν στην Ελλάδα μετά από αίτημα στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας.

Αναλυτικά οι επίγειες δυνάμεις είναι: 198 πυροσβέστες με 92 οχήματα, 12 πυροσβέστες με 6 οχήματα από το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων και 22 ομάδες πεζοπόρου με 172 πυροσβέστες.

Συνδράμουν επίσης, 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 4 μηχανήματα έργου του Ελληνικού Στρατού, 10 υδροφόρες και 8 μηχανήματα έργου της Περιφέρειας και των Ο.Τ.Α., η Δασική Υπηρεσία, το ΕΚΑΒ καθώς και 38 εθελοντές πυροσβέστες και 6 εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα.

Το βάρος των πυροσβεστικών δυνάμεων πέφτει στην αντιμετώπιση του μετώπου που δημιουργήθηκε έξω από το χωριό Πλατάνα και το οποίο κινείται προς βορρά. Το μέτωπο βρίσκεται στα τρία χλμ. από το χωριό και εκτείνεται σε μήκος 5 λμ, χωρίς πάντως να απειλεί τον ίδιο τον οικισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ