Αυγουστιάτικη πανσέληνος με εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα

Αυγουστιάτικη πανσέληνος με εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν από τις 11 και ολοκληρώνονται στις 19 Αυγούστου.

Εκδηλώσεις σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη τη χώρα προγραμματίζονται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για την αυγουστιάτικη πανσέληνο. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν από τις 11 και ολοκληρώνονται στις 19 Αυγούστου.
Συνολικά 97 αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία και μουσεία της χώρας θα παραμείνουν ανοιχτά για να απολαύσει το κοινό το πιο λαμπερό φεγγάρι του καλοκαιριού και σε 48 από αυτά θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις, κυρίως μουσικές συναυλίες. Η είσοδος σε όλους τους χώρους είναι ελεύθερη για το κοινό.

Για τον εορτασμό της πανσελήνου του Αυγούστου που συμπίπτει για το 2019 με την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου, επιλέχθηκε ως θέμα της αφίσας η Ι. Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στη Σίφνο.

Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει από το 2002 τις εκδηλώσεις της αυγουστιάτικης πανσελήνου προσφέροντας στο κοινό την ευκαιρία να απολαύσει μια καλοκαιρινή βραδιά κάτω από το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα μουσεία της χώρας. Σύμφωνα με το ΥΠΠΟΑ, ο απολογισμός των εκδηλώσεων του 2018 ξεπέρασε τους 100.000 επισκέπτες (έναντι των 74.970 επισκεπτών για το 2017 και 63.795 για το 2016) που κατέκλυσαν αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη την επικράτεια.

Ειδικά στην περιφέρεια Αττικής, προγραμματίζονται εκδηλώσεις με μουσικά σύνολα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Επίσης ο αρχαιολογικός χώρος Αμφιαρείου στον Ωρωπό θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό έως τις 24.00 με εκδήλωση που περιλαμβάνει ηχογραφημένη απαγγελία ποιημάτων. To Κάστρο Χώρας Κυθήρων και η Μόνιμη Έκθεση Οικοσήμων θα παραμείνουν επισκέψιμα για το κοινό μέχρι τα μεσάνυχτα.

Όπως κάθε χρόνο, με την αυγουστιάτικη πανσέληνο διοργανώνονται εκδηλώσεις και σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία της Θεσσαλονίκης:

Τη Δευτέρα 12 Αυγούστου στο Γαλεριανό Συγκρότημα διοργανώνεται μουσική εκδήλωση στον χώρο που θα είναι ανοικτός για το κοινό από τις 20:00 έως τις 23:00 όπως και στο μνημείο της Ροτόντας
Την Πέμπτη 15 Αυγούστου, στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης θα δοθεί συναυλία με το συγκρότημα «Γης Μαδιάμ» με παραδοσιακά αλλά και έντεχνα τραγούδια. Το ίδιο βράδυ η είσοδος είναι ελεύθερη στις υπαίθριες εκθέσεις του Μουσείου. Την ίδια μέρα, στις 21.30, στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού διοργανώνεται μουσική βραδιά με τίτλο «Πανσέληνος στο Μουσείο». Το κοινό θα απολαύσει αγαπημένα τραγούδια από το ελληνικό και το διεθνές ρεπερτόριο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ