Βαρύς ο λογαριασμός του κοροναϊόυ

Βαρύς ο λογαριασμός του κοροναϊόυ

Αγγίζει τους πεντακόσιους ο αριθμός των νεκρών από τον κορονοϊό, ενώ οι επιπτώσεις και στην οικονομική δραστηριότητα αρχίζουν να γίνονται πιο έντονες.

Πολλές βιομηχανικές μονάδες στην Κίνα παραμένουν κλειστές εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που έχουν ανακοινώσει οι αρχές σε μια προσπάθεια να αναχαιτίσουν την εξάπλωση του ιού. Ωστόσο, τα προβλήματα αρχίζουν να γίνονται ορατά και σε άλλες χώρες. Η Hyundai σταματά τη λειτουργία των μονάδων κατασκευής αυτοκινήτων στη Νότια Κορέα, λόγω των προβλημάτων που έχει προκαλέσει η επιδημία στην αλυσίδα εφοδιασμού. Εντός της Κίνας, μεγάλες μονάδες της Hyundai, της Tesla, της Ford, της Peugeot και άλλων αυτοκινητοβιομηχανιών παραμένουν κλειστές. Ωστόσο οι μεγάλοι κατασκευαστές καθησυχάζουν τις ανησυχίες για ευρύτερα προβλήματα, τονίζοντας πως οι μονάδες τους σε Ευρώπη και ΗΠΑ λειτουργούν κανονικά χωρίς απρόοπτα στη ροή των εξαρτημάτων.

Για την αντιμετώπιση του κορονοϊού οι Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας λέει πως χρειάζεται 675 εκατ. δολάρια στην παρούσα φάση, προκειμένου να χρηματοδοτήσει τις δραστηριότητες αντιμετώπισης του ιού. Μεταξύ άλλων ο οργανισμός σχεδιάζει την αποστολή 250.000 τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού σε διάφορες χώρες με ευάλωτα συστήματα υγείας και μεγάλο αριθμό Κινέζων επισκεπτών. Έμφαση δίνεται στην Αφρική, καθώς ένα εκατ. Κινέζοι εργάζονται στην ήπειρο, ενώ μεγάλος είναι ο αριθμός των Αφρικανών φοιτητών στην Κίνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ