Ο βασιλιάς του real estate της Ρουμανίας είναι Έλληνας

Ο βασιλιάς του real estate της Ρουμανίας είναι Έλληνας
Μπορεί για τα ελληνικά δεδομένα ο κλάδος των ακινήτων να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, δεν συμβαίνει όμως και το ίδιο στη γειτονική Ρουμανία.

ΟΓιάννης Παπαλέκας, ένας 40χρόνος από το Ζευγολατιό Κορινθίας, άδραξε αυτή την ευκαιρία, με αποτέλεσμαη εταιρεία του, Globalworth Real Estate, να βρίσκεται στην κορυφή της αγοράς του real estate στην Ρουμανία.

Σήμερα η Globalworth διαθέτει στο χαρτοφυλάκιο της γραφειακούς χώρους και ακίνητα 200.000 τ.μ. στην Ρουμανία στοιχείο που την καθιστά τον μεγαλύτερο ιδιοκτήτη και επενδυτή ακινήτων στην χώρα. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία η αξία των ακινήτων αγγίζει το 1 δισ. ευρώ καθώς τον Μάρτιο της φετινής χρονιάς εκτιμήθηκε σε 950 εκατ. ευρώ αυξημένη κατά 2% σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2015.

Αντίστοιχα ο Γιάννης Παπαλέκας είδε τα κέρδη εκμετάλλευσης της εταιρείας του να αυξάνονται κατά 38% το πρώτο τρίμηνο του 2016 και να διαμορφώνονται σε 6,5 εκατ. ευρώ. Αξίζει να αναφερθεί ότι οι μετοχές της Globalworth Real Estate διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο ΑΙΜ του Λονδίνου.

Ανάμεσα στα "διαμάντια" που διαθέτει στο χαρτοφυλάκιο της η εταιρεία του κ. Παπαλέκα είναι και το Τοwer Center International (106 μέτρα) που είναι το τρίτο ψηλότερο κτήριο στην Ρουμανία και το ψηλότερο στο κέντρο του Βουκουρεστίου.

Ο κ. Παπαλέκας απασχόλησε τα ελληνικά media πέρυσι το καλοκαίρι όταν πρόσφερε 10,5 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει το ακίνητο που φιλοξενεί το Nammos στην Μύκονο.

πηγή:news247.gr