Αυτό είναι το σπίτι των ονείρων του Έλληνα - Τι αποκαλύπτει έρευνα

Αυτό είναι το σπίτι των ονείρων του Έλληνα - Τι αποκαλύπτει έρευνα
Σε ένα μεγάλο ακίνητο, σπίτι ευρύχωρο, άνετο με αρκετά δωμάτια και πρόσβαση σε μέσα μαζικής μεταφοράς ονειρεύεται να ζήσει η πλειοψηφία των Ελλήνων.

Αυτό έδειξε η έρευνα που πραγματοποιήθηκεσε 16 ευρωπαϊκές χώρες και μεταξύ αυτών και στην Ελλάδα, σχετικά με το ποιο είναι το σπίτι των ονείρων μας.

Η έρευνα που έγινε από την RE/ΜAX έδειξε πώς7 στους 10 Έλληνες ζουν σε ιδιόκτητη κύρια κατοικία, ενώ το 33% αυτών διαθέτει και ιδιόκτητη δευτερεύουσα κατοικία.Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι από εκείνους που διαθέτουν ιδιόκτητη κατοικία, η πλειονότητα δηλώνει ότι ζει σε μονοκατοικία ή μεζονέτα και η μειονότητα σε διαμέρισμα.

Σύμφωνα με τα αποκαλυπτικά στοιχεία της RE/MAX, 7 στους 10 Έλληνες δηλώνουν ότι το ιδανικό θα ήταν να ζουν σε ακίνητο εμβαδού 91 έως 150 τετραγωνικών μέτρων.

Πάνω από τα 2/3 των ερωτηθέντων θα ήταν ικανοποιημένοι να ζήσουν σε σπίτι με 3-4 δωμάτια.

Πολύ μικρό ποσοστό πολιτών θα ήθελε να μένει σε ένα σπίτι με λίγα δωμάτια, δηλαδή κάτω από 2, αλλά και σε ένα σπίτι με πολλά δωμάτια, δηλαδή πάνω από 5.

Από τα άτομα ηλικίας από 20 έως 59 ετών, που ρωτήθηκαν στο πλαίσιο της έρευνας για το πόσα δωμάτια θα έπρεπε να διαθέτει η ιδανική μονοκατοικία ή το διαμέρισμα που θα επέλεγαν για να ζήσουν, μόλις το 7,2% απάντησε από 6 έως 10 δωμάτια και μόλις το 8% έως 2 δωμάτια.

Η πλειονότητα (34,2%) απάντησε 4 δωμάτια και ακολούθησε ένα 33,6% με 3 δωμάτια και ένα 16,2% με 5 δωμάτια. Πάνω από 10 δωμάτια απάντησε ότι θα επιθυμούσε να διαθέτει το σπίτι τους μόλις το 0,8% των ερωτηθέντων.

Συγκεντρώνοντας τις απαντήσεις που δόθηκαν, ο μέσος Έλληνας θέλει:

  • Ακίνητο 120 τετραγωνικών μέτρων,
  • 4 δωμάτια,
  • μπαλκόνι
  • χώρο στάθμευσης,
  • πρόσβαση σε μέσα μαζικής μεταφοράς
  • γειτονιά με χώρους πρασίνου και πάρκα.

Σημαντικό στοιχείο της έρευνας είναι επίσης το γεγονός ότι 1 στους 2 που δηλώνει ότι έχει στην κατοχή του ιδιόκτητο ακίνητο είναι ηλικίας από 50 έως 59 ετών. Άτομα της ίδιας ηλικίας που δήλωσαν ότι νοικιάζουν δεν ξεπέρασαν σε ποσοστό το 7,2%.

Η επιλογή της ενοικίασης, επομένως, συνιστά χαρακτηριστικό των νεότερων ηλικιών, καθώς ενδεικτικά οι ενοικιαστές διαμερισμάτων είναι κατά 22,4% ηλικίας 20 έως 29 ετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ