Επενδύσεις ακινήτων ύψους 400-500 ευρώ προωθεί η Grivalia

Επενδύσεις ακινήτων ύψους 400-500 ευρώ προωθεί η Grivalia
Επενδύσεις 400 - 500 εκατ. ευρώ για την απόκτηση νέων ακινήτων αλλά και την ενεργειακή αναβάθμιση του υφιστάμενου χαρτοφυλακίου της προωθεί η διοίκηση της Grivalia ΑΕΕΑΠ (πρώην Eurobank Properties).


Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Γιώργος Χρυσικός, υποστήριξε σήμερα σε συνέντευξη τύπου πως οι νέες επενδύσεις θα κατευθυνθούν κυρίως σε υψηλής ποιότητας εμπορικά ακίνητα, γραφεία, καταστήματα και αποθηκευτικούς χώρους, αλλά όχι σε οικιστικά ακίνητα (τα οποία έχουν περιέλθει στις τράπεζες μέσω κατασχέσεων).
Όσον αφορά τα 14 ακίνητα που απέκτησε από το ελληνικό δημόσιο, βρίσκεται ήδη σε πρόγραμμα αναβάθμισης (συντήρησης και επισκευής), τριών βασικών κτιρίων, της ΓΑΔΑ, του Γενικού Χημείο Κράτους και του υπουργείου Υγείας.
Η εταιρεία στοχεύει μέσα στα επόμενα χρόνια να διαχειρίζεται ένα χαρτοφυλάκιο ακινήτων 1,3 δισ. ευρώ μέσα στα επόμενα χρόνια.
Σήμερα η αξία του χαρτοφυλακίου διαμορφώνεται στα 726 εκατ. ευρώ, τα ταμειακά διαθέσιμα στα 165 εκατ. ευρώ, ο δανεισμός στα 68 εκατ. ενώ τα έσοδα στα 58 εκατ. ευρώ.
Η εταιρία διαθέτει αυτήν τη στιγμή 75 ακίνητα, τα 70 από τα οποία βρίσκονται στην Ελλάδα, 3 στη Ρουμανία και 2 στη Σερβία.

Ελ. Μπ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ