Τα έξι βήματα για να τυπώσετε το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ

Τα έξι βήματα για να τυπώσετε το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ
Η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών ολοκλήρωσε τη δουλειά που έπρεπε να κάνει. Εκατομμύρια εκκαθαριστικά έχουν ήδη «ανέβει» στο Taxisκαι περιμένουν τους …κατόχους  να τυπώσουν (σε πρώτη φάση) και να τα πληρώσουν (σε δεύτερη).

Μέσα στις πρώτες ώρες, τυπώθηκαν περισσότερα από 100.000 εκκαθαριστικά. Ωστόσο ο δρόμος είναι πολύ μακρύς καθώς ο αριθμός των υπόχρεων ξεπέρασε τα 6,3 εκατομμύρια. Θέλετε και εσείς να μάθετε πόσα είναι να πληρώσετε; Ιδού λοιπόν τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε. Χθες σας περιγράψαμε τον τρόπο για να βρείτε το συνολικό ποσό του φόρου (θυμηθείτε τη διαδικασία εδώ). Τώρα δείτε και τη …διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσετε για να βρείτε το εκκαθαριστικό και το ειδοποιητήριο πληρωμής του φόρου. Ιδού λοιπόν:

  1. Μπείτε με τους κωδικούς σας στο Taxis (στην ηλεκτρονική διεύθυνση )
  2. Από την επιλογή «εφαρμογές taxisnet» επιλέξτε «δηλώσεις περιουσιολογίου Ε9».
  3. Κάντε κλικ στο κουμπί Είσοδος
  4. Στο αριστερό τμήμα της οθόνης θα δείτε δύο επιλογές:
  • Εκτύπωση εκκαθαριστικού τελευταίας εκκαθάρισης για το έτος 2014 (σε αρχείο .pdf)
  • Εκτύπωση Ειδοποίησης πληρωμής φόρου (σε αρχείο .pdf)

Με το εκκαθαριστικό θα πληροφορηθείτε την αξία των ακινήτων όπως έχει υπολογιστεί από την εφορία. Με την ειδοποίηση, θα μάθετε και το πόσες δόσεις έχετε στη διάθεσή σας για να πληρώσετε τον φόρο

  • Προσοχή: αν είστε η σύζυγος και δεν έχετε δικούς σας κωδικούς, μπορείτε να πατήσετε αλλαγή υπόχρεου και να βρείτε τα δικά σας εκκαθαριστικά ακολουθώντας ακριβώς τα ίδια βήματα. ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΣΥΖΥΓΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΙΝΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ
  • Αυτό ήταν. Κλείνετε την εφαρμογή αφού τυπώσετε (ή αποθηκεύσετε) τα δύο αρχεία που εμφανίζονται σε μορφή pdf. Ειδικά το ειδοποιητήριο, θα το χρειαστείτε για να πάτε στην τράπεζα και να πληρώσετε. Στην ειδοποίηση υπάρχει και η ταυτότητα οφειλής που θα σας …ακολουθεί για τους επόμενους μήνες μέχρι και το τέλος του χρόνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ