Την παράταση δύο μηνών για το φόρο ακινήτων μελετά το Υπ. Οικονομικών

  Την παράταση δύο μηνών για το φόρο ακινήτων μελετά το Υπ. Οικονομικών
Την παράταση ή καλύτερα τη μετάθεση για έναν με δύο μήνες των δόσεων για την πληρωμή του φόρου ακινήτων μελετά το υπουργείο Οικονομικών.


Σε δηλώσεις του ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών Χάρης Τσαβδάρης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μετατεθεί για έναν- δύο μήνες η πληρωμή των δόσεων του φόρου ώστε να μην προκύψει πρόβλημα και οι ιδιοκτήτες να καταβάλουν τον φόρο σε έξι μηνιαίες δόσεις, όπως ορίζει ο νόμος.
Δεδομένης της καθυστέρησης στην εκκαθάριση του φόρου, οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πλήρωναν την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ όχι στα τέλη Ιουλίου αλλά στα τέλη Αυγούστου.
Αυτό όμως δεν θα άλλαζε το γεγονός ότι η τελευταία δόση είναι να πληρωθεί στις 31 Δεκεμβρίου, όπως ορίζει ο νόμος, και κατά συνέπεια να εξοφληθεί ο ΕΝΦΙΑ σε πέντε δόσεις αντί για έξι.
Με τη νομοθετική ρύθμιση που θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή θα διευκρινιστούν όλα αυτά τα θέματα ώστε να προχωρήσει η εκκαθάριση και κυρίως η πληρωμή του νέου φόρου σε έξι δόσεις (τελευταία δόση Ιανουάριος ή και Φεβρουάριος 2015).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ