Συνεχίζεται το παζάρι κυβέρνησης - τρόικας για την άρση των πλειστηριασμών

Συνεχίζεται το παζάρι κυβέρνησης - τρόικας για την άρση των πλειστηριασμών
Μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί το τελικό σχέδιο για την απελευθέρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και το οποίο θα προβλέπει προστατευτικό πλαίσιο για τους συνεργάσιμους δανειολήπτες και όσους βρίσκονται κάτω από τα αποδεκτά όρια διαβίωσης.

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση ανώτατου στελέχους του υπουργείου, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του ΥΠΑΝ Κ. Χατζηδάκη με τους εκπροσώπους της τρόικας, ο οποίος σημείωσε: «Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούν όσοι το έχουν πραγματικά ανάγκη. Τα μεγάλα ψάρια και τα μεγάλα δάνεια είναι ο στόχος. Οι φτωχοί άνθρωποι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα, αλλά όσοι μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους και εντούτοις κρύβονται πίσω από τη νομοθεσία θα αποκαλυφθούν». Αναφορικά με το ζήτημα των εμπορικών μισθώσεων καταγράφηκε για άλλη μια φορά η διάσταση των δύο πλευρών.
Η τρόικα ζήτησε να υπάρξει πλήρης απελευθέρωση των μισθώσεων τόσο των νέων όσο και των υφιστάμενων, με το υπ.Ανάπτυξης να επιμένει ότι οι όποιες αλλαγές θα πρέπει να επικεντρωθούν στις νέες εμπορικές μισθώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ