Τι πρέπει να κάνετε για να αποφύγετε την σύνταξη των 471 ευρώ τον μήνα στα... γεράματα. Υπολογίστε

Τι πρέπει να κάνετε για να αποφύγετε την σύνταξη των 471 ευρώ τον μήνα στα... γεράματα. Υπολογίστε

Περί τους 1,2 εκατομμύρια ελεύθεροι επαγγελματίες επιτηδευματίες, αγρότες ή μισθωτοί

Περί τους 1,2 εκατομμύρια ελεύθεροι επαγγελματίες επιτηδευματίες, αγρότες ή μισθωτοί που με γενναιοδωρία τους προσφέρουν.. ένα κομμάτι «μαύρα» οι εργοδότες, θα έρθουν αντιμέτωποι από την 1/1/2024 με αύξηση των ασφαλιστικών τους εισφορών. Αυτό προβλέπει ο νόμος. Στο 3,8% θα κλείσει ο πληθωρισμός; Αντίστοιχα θα αυξηθούν και οι ασφαλιστικές εισφορές. Και αν επιμείνετε στο ελάχιστο επιτρεπόμενο ποσό του νόμου, θα πρέπει να πάρετε απόφαση ότι θα σας περιμένει μια σύνταξη που δεν θα ξεπερνά τα 471 ευρώ μεικτά. Καλό το εφήμερο των χαμηλών εισφορών αλλά να ξέρετε ότι υποθηκεύετε το μέλλον και μάλιστα όταν θα βρίσκεστε σε μια ηλικία που δεν θα υπάρχουν πολλά περιθώρια αντίδρασης.

Άλλο να το διαβάζεις και άλλο να το υπολογίζεις μόνος σου. Το εργαλείο του fpress.gr σας δίνει τη δυνατότητα να προβλέψετε το μέλλον. Τι κάνει; Σας δίνει το δικαίωμα να επιλέξετε τις ασφαλιστικές εισφορές που θα πληρώνετε και αυτομάτως υπολογίζει τη σύνταξη ανάλογα με τα χρόνια προϋπηρεσίας. Ποια είναι η πιο "φθηνή" από την άποψη των ασφαλιστικών εισφορών που θα πληρώσετε κατά τη διάρκεια του εργασιακού βίου λύση; Να καταβάλλετε το ελάχιστο ποσό των 230,25 ευρώ (239 ευρώ από το νέο έτος) ανά μήνα και να ασφαλιστείτε για 15 χρόνια. Σε σημερινούς όρους, 471,67 ευρώ θα πάρετε και μάλιστα μεικτά.

Και τι πρέπει να κάνετε για να αποφύγετε τη σύνταξη "πείνας"; Δύο λύσεις υπάρχουν. Ή θα ασφαλιστείτε για όσο το δυνατόν περισσότερα χρόνια ή θα επιλέξετε ανώτερη κατηγορία ασφαλιστικών εισφορών. Για παράδειγμα, ασφάλιση στην κλίμακα των 331,13 ευρώ (η οποία θα γίνει 343,71 ευρώ από το νέο έτος) για 30 χρόνια, βγάζει σύνταξη 765 ευρώ. Για να πιάσετε το 1000άρικο, πρέπει να ασφαλιστείτε για 38 χρόνια ώστε να εξασφαλίσετε τον υψηλότερο συντελεστή αναπλήρωσης. Το νέο ασφαλιστικό είναι ο ορισμός του "ότι πληρώνεις παίρνεις" καθώς λαμβάνονται υπόψη όλες οι ασφαλιστικές εισφορές που έχουν καταβληθεί στο σύνολο του εργασιακού βίου.

Το εργαλείο σας δίνει τη δυνατότητα να πειραματιστείτε με πραγματικούς όρους και να διαλέξετε τη συνταγή που σας συμφέρει. Μέχρι το τέλος του χρόνου θα πρέπει να επιλέξετε την κλίμακα των εισφορών που θα πληρώσετε για το 2024. Είναι δεδομένο ότι οι εισφορές θα είναι περισσότερες από ότι πέρυσι. Όμως πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτό το κάτι παραπάνω, βοηθάει και τη σύνταξη. Πώς; Το εργαλείο σας το λέει και αυτό. Φαίνεται το τι πληρώνετε σήμερα για τις εισφορές που αφορούν στην σύνταξη και τι θα πληρώνετε από το νέο έτος. Όσο μεγαλύτερο είναι αυτό το ποσό, τόσο μεγαλύτερη είναι και η σύνταξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ