Να ανακαινίσω για να νοικιάσω; Υπολογίστε μόνοι σας το όφελος

Να ανακαινίσω για να νοικιάσω; Υπολογίστε μόνοι σας το όφελος

Έχει νόημα να ανακαινίσεις ένα ακίνητο για να το ενοικιάσεις; Ναι είναι η απάντηση ειδικά αν μπορείς να εξασφαλίσεις και την επιδότηση που θα προσφερθεί προς το τέλος του μήνα ή την έκπτωση φόρου για τις επισκευές ακινήτων. 

Ένα κλειστό ακίνητο δημιουργεί μόνο ζημιά. Αυτό είναι το μόνο βέβαιο. Ο ΕΝΦΙΑ εξακολουθεί να καταλογίζεται ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τα κοινόχρηστα. Άρα, όσο πιο γρήγορα ξεκινήσει να αποδίδει εισόδημα ένα ακίνητο, τόσο το καλύτερο. Το δε εργαλείο του fpress.gr δείχνει ότι αν συνοπολογιστεί και η επιδότηση για τις ανακαινίσεις, μια μικρή επένδυση ανακαίνισης μπορεί να αποσβεστεί και σε λιγότερους από 36 μήνες ακόμη και αν δεν αξιώσετε ένα πολύ μεγάλο ενοίκιο. Θα φτιάξετε το δικό σας οικονομικό μοντέλο αλλά η λογική είναι η εξής:

Δαπανάτε 20.000 ευρώ για την ανακαίνιση (με αποδείξεις και τιμολόγια). Λαμβάνετε επιδότηση 4000 ευρώ οπότε το κόστος περιορίζεται στα 16.000 ευρώ. Ενοικιάζετε το διαμέρισμα για 600 ευρώ τον μήνα. Μετά την αφαίρεση του φόρου θα σας μείνουν 514 ευρώ καθαρά. Άρα, τα 16.000 ευρώ που έχετε δώσει για την ανακαίνιση θα τα πάρετε πίσω σε 31 μήνες. Καθόλου κακά από τα αφήσετε τα 16.000 ευρώ στην τράπεζα να τα τρώει ο πληθωρισμός. Χρησιμοποιήστε το εργαλείο και φτιάξτε το δικό σας σχέδιο. Καλύπτει και αυτούς που έχουν ήδη άλλα εισοδήματα από ενοίκια οπότε μπορεί να ανεβαίνει ο φορολογικός λογαριασμός λόγω των κλιμακίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ