Ρωσικό δικαστήριο:Προς κατάσχεση περιουσιακά στοιχεία της Credit Suisse ύψους 20,9 εκατ. δολαρίων

 Ρωσικό δικαστήριο:Προς κατάσχεση περιουσιακά στοιχεία της Credit Suisse ύψους 20,9 εκατ. δολαρίων

Το δικαστήριο διέταξε την κατάσχεση σχεδόν του 100% των μετοχών της Bank Credit Suisse και της Credit Suisse Securities στη Μόσχα

 

Ρωσικό εφετείο επέβαλε προσωρινά μέτρα κατά της Credit Suisse (UBSG.S) και αποφάσισε ότι τα κεφάλαια συνολικού ύψους 20,9 εκατομμυρίων δολαρίων που κατέχει η ελβετική τράπεζα στη Ρωσία ενδέχεται να κατασχεθούν, σύμφωνα με δικαστικές καταθέσεις που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη.

Η ρωσική τράπεζα Gazenergobank με έδρα την Καλούγκα κέρδισε την έφεσή της στις 16 Οκτωβρίου κατά μιας προηγούμενης απόφασης του διαιτητικού δικαστηρίου της Μόσχας, το οποίο είχε επιλέξει να μην χορηγήσει προσωρινά μέτρα, έδειξαν οι καταθέσεις.

Το δικαστήριο είπε ότι κεφάλαια που ισοδυναμούν με 10,1 εκατομμύρια ευρώ και 10,25 εκατομμύρια δολάρια που κατέχει η Bank Credit Suisse (Μόσχα) πρέπει να κατασχεθούν.

Το δικαστήριο διέταξε επίσης την κατάσχεση σχεδόν του 100% των μετοχών της Bank Credit Suisse (Μόσχα) και της Credit Suisse Securities (Μόσχα) και απαγόρευσε στον Ελβετό δανειστή να διαθέσει μετοχές σε εκείνες τις οντότητες που δεν καλύπτονται από την κατάσχεση κεφαλαίων.

Τον Αύγουστο, ένα δικαστήριο της Μόσχας απαγόρευσε στην Credit Suisse και τη μητρική της UBS να διαθέσουν μετοχές των ρωσικών θυγατρικών τους μετά από αίτημα της Zenit Bank, η οποία ανησυχεί ότι θα χάσει εάν φύγουν από τη Ρωσία.

Οι νόμοι που θεσπίστηκαν μετά την αποστολή στρατευμάτων της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους κατέστησαν απαραίτητη την προεδρική έγκριση για τις ξένες τράπεζες να διακόψουν τους δεσμούς τους με τις τοπικές τους επιχειρήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ