Η διεκδίκηση του κτηρίου Μποδοσάκη από την Λάμψα και το "καρέ" στην πλατεία Συντάγματος

Η διεκδίκηση του κτηρίου Μποδοσάκη από την Λάμψα και το "καρέ" στην πλατεία Συντάγματος

Πάει για "καρέ" στην Πλατεία Συντάγματος ο Λασκαρίδης. Με θεαματικά αυξημένα τα οικονομικά αποτελέσματα των 3 ξενοδοχείων της πλατείας Συντάγματος ο όμιλος ΛΑΜΨΑ επιβεβαιώνει τις βλέψεις του για το ιστορικό κτήριο του ιδρύματος Μποδοσάκη.

---> "Πρόκειται για ένα ιστορικό κτήριο σε πολύ καλή θέση..." σχολίασε χαρακτηριστικά ο Τάσος Χωμενίδης, καταδεικνύοντας την στόχευση του ομίλου να συμπληρώσει και με τέταρτη lux μονάδα την παρουσία του στην νευραλγική περιοχή της κεντρικότερης πλατείας της πρωτεύουσας.

---> Προφανώς ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης βλέπει πως το εμβληματικό κτήριο-"γωνία" επί της Λεωφόρου Αμαλίας, απέναντι από τον Εθνικό Κήπο θα εδραίωνε την κυριαρχία της πλευράς Λασκαρίδη στην "καρδιά" ενός από τους ταχύτερα ανερχόμενα city break προορισμούς στην Ευρώπη, με προοπτική να ξεπεράσει-σύντομα- τα 10 εκατ. επισκέπτες.

---> Σημαντικό μερίδιο τους αφορά σε "μεγάλα πορτοφόλια" που μπορεί άνετα να (υπέρ) καλύπτει τις νέες ακριβότερες τιμές και στα 3 ξενοδοχεία που διαθέτει στην περιοχή. Η Αθήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΑΑ "Ελευθέριος Βενιζέλος", παρουσιάζει σημαντική αύξηση αφίξεων, ξεπερνώντας ακόμη και την χρονιά-ρεκόρ του 2019. Ενδεικτικό το γεγονός πως, την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου η διεθνής επιβατική κίνηση ξεπέρασε τα 10 (στα 10,5 εκατ.) αυξημένη κατά 33,5% σε σχέση με το 2022 και 6,9% του αντίστοιχου 7μηνου του 2019.

---> Η τουριστική ανάπτυξη της πρωτεύουσας είχε-μεταξύ άλλων- την αύξηση πληρότητας/τιμών σε όλες τις κατηγορίες, κυρίως όμως στα 5άστερα κέντρου πόλης-που λόγω και της ανακαίνισης του πρώην Hilton- έχουν μείνει με λιγότερα "κλειδιά". Αύξηση πωλήσεων 100,17% για τη Μεγάλη Βρετανία, το 2022 σε σχέση με το 2021, κατά 151,61% για το King George και 152% για το Athens Capital-MGallery.

---> Πληρότητες από 70% και πάνω αγγίζοντας ακόμη και το 95% σε 3ήμερα αιχμής, με τιμές αυξημένες μέχρι και 30% και την ζήτηση ισχυρή-βάσει προκρατήσεων- πέραν και του Σεπτεμβρίου. Παράγοντες του κλάδου εκτιμούσαν πως, στην περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις της διοίκησης της AEGEAN η τουριστική περίοδος για την Αθήνα θα μπορούσε να επεκταθεί ακόμη και σε 10μηνη.

---> Προς αυτή την κατεύθυνση, σύμφωνα με όσα τόνισε ο Τάσος Χωμενίδης (στην έκτακτη γ.σ της εταιρείας) πιθανότατα μέσα στον Σεπτέμβριο η ΛΑΜΨΑ θα έχει εξασφαλίσει την άδεια για την ανακαίνιση του ακινήτου επί της οδού Ζαλοκώστα- ώστε Ιούνιο-Ιούλιο του 2024 να μπορεί να είναι μέσα στο σύστημα κρατήσεων. Ο προϋπολογισμός αρχικά στα 3 εκατ. ανεβαίνει στα 3,5 με 4 εκατ. (κυρίως λόγω αύξησης του κόστους κατασκευής, υλικών κ.λ.π) για την δημιουργία μίας boutique μονάδας που θα φιλοξενηθούν σουϊτες του παράπλευρου Athens Capital-MGallery.

--->Από τα πιο hot νέα σημεία της πόλης με infinity roof pool πισίνα το συγκεκριμένο αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη για τα συμφέροντα Λασκαρίδη στο hoteling της πρωτεύουσας. Σε αυτό το πλαίσιο η διοίκηση του ομίλου έχει υποβάλει μη δεσμευτική προσφορά για το κτήριο-γωνία του ιδρύματος Μποδοσάκη- όπου στεγάζονταν τα κεντρικά γραφεία της Eurobank. Η διαγωνιστική διαδικασία "τρέχει" από την εταιρεία εκτιμητών και συμβούλων ακινήτων Κεντρική-Savillis Hellas και τον Δημήτρη Μανουσάκη, αφορά δε το μοναδικής αρχιτεκτονικής κτήριο με συνολική επιφάνεια 12.819 τ.μ

---> Όπως αναφέρεται στην Αρχαιολογία της πόλης των Αθηνών «το εξαώροφο κτίριο γραφείων των επιχειρήσεων Μποδοσάκη (Πρόδρομος Μποδοσάκης Αθανασιάδης 1891- 1979) οικοδομήθηκε μεταξύ των ετών 1949-1958, βάσει σχεδίων του αρχιτέκτονα Ανδρέα Πλουμιστού. Η καθηγήτρια Ελένη Φεσσά- Εμμανουήλ το χαρακτηρίζει κλασικομοντέρνας τεχνοτροπίας ή δείγμα του πώς ένα καινούργιο κτίσμα μπορεί να είναι ουσιαστικά παλιό ή ακαδημαϊκής τεχνοτροπίας».

---> Για το 2023 η ΛΑΜΨΑ περιμένει έσοδα-ρεκόρ, επιβεβαιώνοντας την σταθερά αυξητική τάση- και για τις άλλες μονάδες Sheraton Rhodes, Hyatt Regency Belgrade, Mercure Excelsior- ενώ είναι σε προχωρημένες συζητήσεις (με Alpha Bank, Εθνική και Eurobank) για την απόκτηση του 33,91% της Regency. Το τελευταίο αφορά μέρος του ευρύτερου project που περιλαμβάνει το Voria-μετεγκατάσταση Καζίνο Πάρνηθας κ.λ.π.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ