Το...όργιο φημών για την Attica Συμμετοχών, το άγγιγμα του Ν. Καραμούζη και η... στροφή Ιωάννου

Το...όργιο φημών για την Attica Συμμετοχών, το άγγιγμα του Ν. Καραμούζη και η... στροφή Ιωάννου
K. Μάγειρας Attica Holdings

Ενδιαφέρουσες εξελίξεις επιφυλάσσει το επόμενο διάστημα στο ΧΑ

Οργιο φημών για την Attica Συμμετοχών

Ξάφνιασε την αγορά η θεαματική άνοδος με αυξημένες συναλλαγές - από την πρώτη κιόλας εντολή- για τη μετοχή της Attica Συμμετοχών. Από τα 2,40 έως τα 2,53 ευρώ με τη μία και τζίρος...μηνός στα πρώτα 10' της χθεσινής συνεδρίασης ήταν αρκετά για να "ανάψουν" τα τηλέφωνα στις χρηματιστηριακές. Ο λόγος; δημοσίευμα (bankingnews) για φερόμενο ενδιαφέρον της πλευράς του Γιάννη Γρύλου (Sky Express, Skyserv etc) για απόκτηση του 25%του εισηγμένου ομίλου συμμετοχών.

Παράλληλα, το ίδιο διάστημα στην Ακτή Μιαούλη κυκλοφορούν πληροφορίες (που δεν επιβεβαιώνονται/διαψεύδονται) πως η διοίκηση της Attica Συμμετοχών εξετάζει το ενδεχόμενο περαιτέρω ενίσχυσης της (κατά 100%) θυγατρικής Attica Blue Hospitality (διαθέτει ήδη χαρτοφυλάκιο με 4 ξενοδοχειακές μονάδες και είναι κοντά σε άλλα 1-2 deals μέσα στο καλοκαίρι) με σκοπό την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών- είτε αυτόνομα-είτε μέσω στρατηγικού χαρακτήρα συμφωνία-.

Πάντως, όσον αφορά στην εισηγμένη Attica Συμμετοχών- και παρά την προτροπή παραγόντων της αγοράς- ουδεμία κίνηση (ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού) είχε γίνει από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, μέχρι τις 13.40' με αποτέλεσμα οι συναλλαγές στη μετοχή να έχουν ξεπεράσει τα 150 χιλ. τμχ.

Ράλι για την Doppler

Δεύτερη σερί συνεδρίαση ισχυρής αντίδρασης για τη μετοχή της Doppler. Με 9,55% στην συνεδρίαση της Παρασκευής και 8,72% χθες Δευτέρα η τιμή διαμορφώνεται στα 1,02 ευρώ. Η Doppler με σημαντικές παραγωγικές υποδομές στο Κιλκίς, δραστηριοποιείται στον τομέα σχεδιασμού, κατασκευής και εμπορίας ανελκυστήρων.

Κυρίως εξαγωγική εταιρία με πάνω από το 85% των εσόδων της να προέρχεται από πωλήσεις στο εξωτερικό, έχοντας υλοποιήσει σπουδαία έργα ανελκυστήρων όπως στην πλατεία Trafalgar του Λονδίνου, στο μετρό της Αθήνας, στο αεροδρόμιο του Κουβέιτ, στο ιστορικό κέντρο του Εκουαδόρ. Εισηγμένη στην ΕΝαλλακτική Αγορά του ΧΑ, ανακοίνωσε την στρατηγικού χαρακτήρα συνεργασία με το Επενδυτικό Ταμείο SMERemediumCap (SMERC).

Το fund με επικεφαλής τον Νικόλα Καραμούζη το τελευταίο διάστημα "χτυπά" σε διάφορα μέτωπα (συνδυαστικά με τον όμιλο Cordia) με το συγκεκριμένο στην εταιρεία της οικογένειας Σταυρόπουλου να είναι το πρώτο σε αυτόν τον τομέα. Ως άμεσο στόχο έχει την κεφαλαιακή ενίσχυση της Doppler, τη βελτίωση των συνθηκών ρευστότητας και την υλοποίηση ενός φιλόδοξου σχεδίου επενδύσεων, με στόχο την αναβάθμιση των παραγωγικών δυνατοτήτων, των εγκαταστάσεων και της περαιτέρω εξωστρεφούς ανάπτυξής της.

Κεντρικός στόχος η διεύρυνση των δικτύων πελατών, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι η διαδικασία αναχρηματοδότησης του δανεισμού από την Εθνική Τράπεζα, κύριου πιστωτή της εισηγμένης.

Οικ. Ιωάννου: "Πωλητήριο" στο "ξενοδοχειακό"- επικέντρωση στο "κατασκευαστικό"

Διττό το μήνυμα της οικογένειας Ιωάννου στην αγορά, αφ' ενός με την επισημοποίηση της πρόθεσης πώλησης της Donkey Hotels- αφ' ετέρου με την ενίσχυση της θέσης στο αμιγώς κατασκευαστικό κομμάτι. Ο ξενοδοχειακός βραχίονας διαθέτει 4+1 πολυτελείς μονάδες σε Αθήνα και Σαντορίνη (Nous), Κηφισιά (Semiramis), Κολωνάκι (Periscope), Φιλελλήνων (NEW) και το κλειστό Intercontinental (Λεωφόρος Συγγρού).

Με 836 "κλειδιά" σε 5άστερη αξιολόγηση, το ενδιαφέρον για το portfolio της Donkey Hotels είναι εύλογο, και ήδη εκδηλωμένο από 1-2 ισχυρά ονόματα του κλάδου. Σε αυτή την κομβική συγκυρία για τους κλάδους τουρισμού/ξενοδοχείων και κατασκευών η πλευρά Ιωάννου φρονεί- και ορθώς σύμφωνα με insiders- να απο-επενδύσει από τον ένα-επικεντρώνοντας την παραγωγή ebitda/καθαρών κερδών στον άλλον. Δεν είναι τυχαίο πως, για πρώτη φορά μετά από χρόνια η εισηγμένη AVAX προχωρά σε διανομή μερίσματος (κερδών 2023) ενώ η "τιμολόγηση"5στερων μονάδων-όπως αυτές που διαθέτει η Donkey Hotels- είναι στο υψηλότερο σημείο ever.-

===============================================

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στη στήλη προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες της αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση της στήλης για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ