Οι σαμπάνιες στο γραφείο πρόέδρου τράπεζας και οι δηλώσεις Μυτιληναίου στη... γραμμή Ντράγκι

Οι σαμπάνιες στο γραφείο πρόέδρου τράπεζας και οι δηλώσεις Μυτιληναίου στη... γραμμή Ντράγκι

Τι είπε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος στις εργασίες του Row Materials 2030- A rallyning call for European resilience

ΚΟΥΙΖ: Αληθεύει ότι στο γραφείο προέδρου συστημικής τράπεζας, σε στενό κύκλο, άνοιξαν σαμπάνιες, τη συγκεκριμένη μέρα που στο ταμπλό του ΧΑ η κεφαλαιοποίηση της τράπεζας κατέγραψε... στρογγυλή διαφορά σε σχέση με... ανταγωνίστρια τράπεζα; Απάντηση: Αληθεύει!!!

Μυτιληναίος σε γραμμή Ντράγκι

Στα αυτονόητα αναφέρθηκε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος αναλύοντας τις γεωπολιτικές εξελίξεις που απειλούν την Ευρώπη και τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις. "Τα αιτήματα είναι κοινά, πρέπει να ορθώσουμε ανάστημα για στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης..." το μήνυμα του επιχειρηματία- ο οποίος με την ιδιότητα του Προέδρου της Eurometaux- άνοιξε με συνέντευξη του τις εργασίες του Συνδέσμου, εν όψει των ευρωεκλογών: Row Materials 2030- A rallyning call for European resilience. Με κεντρικό άξονα το πάγιο αίτημα για διαμόρφωση μιας αποτελεσματικής βιομηχανικής στρατηγικής για την Ε.Ε., κάλεσε την Ευρώπη να γίνει πιο τολμηρή αλλά και πιο αισιόδοξη, ώστε να συνεχίσει να είναι στην αιχμή των διεθνών εξελίξεων.

«Εμείς θα κάνουμε ό,τι πρέπει», σημείωσε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει ότι απαιτείται και η ευρωπαϊκή στήριξη. Ειδικά σήμερα που η MYTILINEOS σχεδιάζει μία μεγάλη επένδυση για την παραγωγή γαλλίου, που θα καλύψει τις ανάγκες της Ε.Ε. Αποκάλυψε μάλιστα ότι η εταιρεία έχει ήδη υποβάλει αίτηση στο Ταμείο Καινοτομίας για 350 εκατ. ευρώ για 3 κρίσιμα υλικά (γάλλιο, βωξίτη, αλουμίνιο). Αυτά την ώρα που ο Μάριο Ντράγκι σημείωνε/προειδοποιούσε ότι "... χρειαζόμαστε μια Ευρωπαϊκή Ένωση που να είναι κατάλληλη για τον κόσμο του σήμερα και του αύριο.

Αυτό που προτείνω… είναι ριζική αλλαγή..."Για να συμπληρώσει πως, "...η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει ριζικά για να παραμείνει ανταγωνιστική καθώς η Κίνα και οι ΗΠΑ αρνούνται να «παίξουν με τους κανόνες» του διεθνούς εμπορίου. Και...η αντίδραση μας είναι περιορισμένη επειδή η οργάνωσή μας, η λήψη αποφάσεων και η χρηματοδότησή μας έχουν σχεδιαστεί για τον κόσμο του χθες», Πριν από την COVID, πριν από την Ουκρανία, πριν από την ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή - πριν από την επιστροφή του ανταγωνισμού των μεγάλων δυνάμεων...". Παρεμβατικός λόγος- προς την σωστή κατεύθυνση/προκειμένου να αναστραφεί η φθίνουσα πορεία- σε μία κρίσιμη για την Ευρώπη ιστορική στιγμή που κυριαρχεί η...αφωνία των πολιτικών.

===============================================

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στη στήλη προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες της αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση της στήλης για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ