Η «έξυπνη» βαλίτσα

Η «έξυπνη» βαλίτσα
Έχουμε δει εκπληκτικές εξελίξεις στον τομέα της τεχνολογίας κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών. Τα αυτοκίνητα είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον, τα τρένα ταξιδεύουν με τρομερή ταχύτητα και τα αεροπλάνα διαθέτουν Wi-Fi και δορυφορική τηλεόραση. Το να ζει κανείς το 2016 είναι αρκετά εκπληκτικό.

Για αυτό δεν θα μπορούσε να μην υπάρξει πρόοδος όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο μεταφέρουμε τα πράγματα μας.

Και εδώ έρχεται η Bluesmart. Η εταιρεία που χρηματοδοτήθηκε μέσα απ’ την πλατφόρμα του IndieGogo συγκεντρώνοντας πάνω από 2 εκατ. δολάρια από 10.000 άτομα είχε ως στόχο να δημιουργήσει μια μοντέρνα βαλίτσα που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του 21ου αιώνα. Η βαλίτσα συνδέεται ασύρματα με το smartphone σας και μια εφαρμογή σας προσφέρει μια σειρά από δυνατότητες.

maxresdefault

Η Bluesmart Smart Carry-On έχει έναν αισθητήρα που μπορεί να σας ενημερώσει για το βάρος της αποσκευής πριν περάσετε απ’ τον έλεγχο του αεροδρομίου, έχει επίσης μια ψηφιακή κλειδαριά ώστε να μπορείτε να κλειδώσετε την αποσκευή από το τηλέφωνό σας, καθώς και μια εσωτερική μπαταρία που κρατά αρκετή ισχύ ώστε να φορτίζετε το τηλέφωνό σας έως και έξι φορές, εξασφαλίζοντας ότι ποτέ δεν θα ξεμείνετε από μπαταρία.

Ένα άλλο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είναι πως μπορείτε να «παρακολουθείτε» τη βαλίτσα σας και έτσι να ξέρετε που βρίσκεται ανά πάσα στιγμή. Μέσω της εφαρμογής του, η Bluesmart ελπίζει πως το κοινό θα χρησιμοποιεί αυτήν τη για να προετοιμάζεται για το επόμενο. Στο κοντινό μέλλον οι αποσκευές σας θα μπορούν να σας βοηθούν στην κράτηση εισιτηρίων επιστροφής μετά από μια ακύρωση ή να σας υπενθυμίζουν να πάρετε ομπρέλα γιατί ενδέχεται να βρέχει στο Λονδίνο.

Η Bluesmart Smart Carry-On, κοστίζει 399 δολάρια και είναι διαθέσιμη στο Amazon

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ