Καν'το όπως ο Κ. Δροσόπουλος του Politia Tennis Club

Καν'το όπως ο Κ. Δροσόπουλος του Politia Tennis Club
Μπορεί το αντικείμενό του να είναι κυρίως ο αθλητισμός μέσω του Politia Tennis Club, όμως δεν λείπει και η προσπάθειά του να συγκινήσει και να προτρέψει και άλλους επιχειρηματίες να ακολουθήσουν το παράδειγμά του.

Ο επιτυχημένος επιχειρηματίας των Βορείων Προαστίων, Κώστας Δροσόπουλος,μετά από κάθε δεξίωση τα φαγητά που περισσεύουν τα προσφέρει σε ιδρύματα και καλεί όλους τους επιχειρηματίες να κάνουν το ίδιο.

Σαράντα χρόνια στην κορυφή! Σαράντα χρόνια πετυχημένης πορείας. Σαράντα χρόνια με μάχες μέσα στα γήπεδα του τένις και στον επιχειρηματικό στίβο! Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Ήταν Φεβρουάριος του 1981, όταν ο νεαρός τότε Κώστας Δροσόπουλος, γεμάτος δίψα για ζωή και επαγγελματική καταξίωση, αποφάσιζε να δημιουργήσει το μεγαλύτερο και πιο οργανωμένο τένις κλαμπ της χώρας. Έναν επιβλητικό χώρο στην Πολιτεία, όπου οι λάτρεις του τένις και όχι μόνο θα μπορούσαν να έχουν τον δικό τους τόπο συνάντησης, με μαγευτική θέα προς το λεκανοπέδιο.

Το δημιούργημά του, ο πολυχώρος tennis club , έχει ζήσει ιστορικές στιγμές!

Φωτογραφίες που εντυπωσιάζουν. Στιγμές που συγκινούν από εποχές που οι περισσότεροι νοσταλγούν ακόμη. Πρόσωπα σε νεότερη ηλικία που άφησαν εποχή, με τους περισσότερους να βρίσκονται μέχρι και σήμερα στην πρώτη γραμμή των κοινωνικών εξελίξεων.

Αρχηγοί Κρατών, Πρέσβεις Κρατών, επιχειρηματίες, εφοπλιστές, πρωθυπουργοί, ηθοποιοί, τραγουδιστές, παρουσιαστές, λίγα μόνο από τα πρόσωπα που πέρασαν μέχρι σήμερα από το «Politia Tennis Club». Ανάμεσά τους ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο οποίος, αν και λάτρης του γκολφ, επισκεπτόταν πολλές φορές τον χώρο για χάρη του Κώστα Δροσόπουλου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος, η Αλίκη Βουγιουκλάκη, ο Σωκράτης Κόκκαλης, η Άννα Βίσση, η Ελένη Μενεγάκη, η Αννίτα Πάνια, ο Νίκος Καρβέλας, η Ρούλα Κορομηλά είναι κάποιοι από τους εκατοντάδες επώνυμους που πέρασαν από το tennis club αφήνοντας το δικό τους στίγμα!

Το μεγαλεπήβολο εγχείρημα, όπως έδειξαν τα χρόνια και η πορεία του Mr «Politia Tennis Club» Κώστα Δροσόπουλου πέτυχε, αφού όλο αυτό το διάστημα έχει καταφέρει να γράψει με χρυσά γράμματα μια σπουδαία διαδρομή στον χώρο της άθλησης και των κοινωνικών εκδηλώσεων. Και ποιος δεν έχει περάσει από τους καλόγουστους χώρους του και ποιος δεν έχει αθληθεί στα γήπεδα του τένις και τα γυμναστήρια που διαθέτει.

Μια ματιά στα φωτογραφικά άλμπουμ του «Politia Tennis Club» είναι αρκετή για να δει και να θαυμάσει κάποιος το έργο του Κώστα Δροσόπουλου, που ξεκίνησε από ένα χωριό της Ρούμελης, συνέχισε στην Αμερική και κατέληξε να είναι ένας από τους πιο ισχυρούς άνδρες του πιο high class προαστίου της Αθήνας, της Πολιτείας.

Τι γεύση σας άφησε αυτή η διαδρομή;

«Για να σου πω όσα έχω περάσει αυτά τα χρόνια θα έπρεπε να μιλούσαμε για δέκα μέρες. Για να βάλω τις ιστορίες σε κεφάλαια. Να σου μιλήσω για τα παιδικά μου χρόνια στη Ρούμελη. Οκτώ χρονών ήμουν όταν έφυγα από το χωριό μου τα Πυρρά Ν. Φωκίδος και ήρθα στην Αθήνα. Για την εποχή που μάζευα μπάλες στα γήπεδα τένις στη Φιλοθέη για τα χρόνια στην Αμερική και τα πρώτα μου βήματα εδώ ως δάσκαλος τένις. Για να δημιουργηθώ και να κρατηθώ πέρασα πάρα πολλά. Αυτά τα χρόνια έμαθα ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν συγχωρούν την επιτυχία και την επαγγελματική άνοδο. Δεν κρατάω καμία κακία σε όλους αυτούς. Ισα-ίσα με έκαναν πιο δυνατό και γενναίο. Εγώ πάντα πάλευα. Αυτή τη στιγμή ο ίδιος ο Θεός να με ρωτήσει, θα του πω ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος για έναν και μοναδικό λόγο: γιατί γεύτηκα τη χαρά της δημιουργίας. Εγώ δύο πράγματα δημιούργησα σε αυτή τη ζωή, το Politia Tennis Club και την κόρη μου, τη Μαριέττα».


Η Μαριέττα πλέον έχει αναλάβει τα ηνία του club και τρέχει μόνη της τις εκδηλώσεις. Σε τι δεν θέλετε να σας μοιάσει;

«Εγώ ήμουν πολύ large. Πολύ απλόχερος. Επί 20 χρόνια, κάθε Κυριακή, έκανα έναν τεράστιο μπουφέ και καλούσα όλους τους φίλους μου και γνωστούς να φάνε. Φιλοξενούσαμε μεγάλες προσωπικότητες. Μετά κατάλαβα ότι ήταν μια υπερβολή όλο αυτό το συνεχές κάλεσμα. Η Μαριέττα είναι πιο προσγειωμένη από μένα. Είναι ένα παιδί της εποχής της. Θα σου πω όμως και σε τι μου μοιάζει - και το χαίρομαι. Όπως κι εγώ, θέλει να δημιουργεί και να αφαιρεί το άγχος από τον κόσμο. Τώρα, με το Wedding Market που είναι δημιούργημά της, το ζευγάρι που θα έρθει να παντρευτεί στο Politia Tennis Club το μόνο που έχει να κάνει είναι να βρει το νυφικό και το γαμπριάτικο κουστούμι. Όλα τα άλλα τα αναλαμβάνει εκείνη, από το προσκλητήριο μέχρι την κάθε λεπτομέρεια της διακόσμησης».

Τι δυσκολίες συναντήσατε στην δουλειά σας;

«Τα χρόνια που εγώ πάντρευα κόσμο υπήρχε διάχυτη αλαζονεία. Συνάντησα ανθρώπους με τρελές απαιτήσεις. Γνώρισα όμως και λεβέντες και άρχοντες. Χαμηλών τόνων οικογενειάρχες που δεν ήθελαν να επιδεικνύονται μέσα από σπατάλες. Ξέρεις πότε ένιωθα ικανοποίηση; Όταν μετά το τέλος των δεξιώσεων άκουγα θετικά σχόλια για την άψογη εξυπηρέτηση και το τέλειο φαγητό. Μου έδινε χαρά και δύναμη να συνεχίσω και να προσφέρω στον κόσμο. Ήμουν απαιτητικός στη δουλειά μου.

Τι κι αν μπροστά στα μάτια του έχουν σκάσει πυροτεχνήματα ύψους 50 μέτρων, έχουν ανοιχτεί χιλιάδες σαμπάνιες και έχουν περάσει τα ακριβότερα νυφικά!Ο Κώστας Δροσόπουλος επιμένει ότι η διασκέδαση δεν έχει να κάνει με τα χρήματα.

«Αν εμείς οι δύο θέλουμε να διασκεδάσουμε, μπορούμε με μισό κιλό ρετσίνα, λίγο ψωμί και λίγες ελιές να περάσουμε καλά. Τώρα, αν δεν έχουμε σολομό και σαμπάνια, δεν θα χαθούμε. Μέσα από την απλότητα βρίσκεται η πολυτέλεια. Οι υπερβολές μπορεί να είναι κάποιες φορές κακόγουστες».


Έχετε αποκτήσει φίλους μέσα από το club;

«Έχω πάρα πολλούς γνωστούς μέσα από το club. Για να σου δώσω να καταλάβεις, μια εποχή στέλναμε 10.000 ευχετήριες κάρτες κάθε Χριστούγεννα. Πικράθηκα βέβαια και από κάποιους που ήθελαν να κερδίσουν κάτι μέσα από τη γνωριμία μας. Είχαν πάντα έναν σκοπό. Σιγά-σιγά όμως τους “κοσκινίζεις” και κρατάς αυτούς που θέλεις. Την οικογένειά σου, σου την έδωσε ο Θεός. Εσύ θα επιλέξεις όμως τους φίλους σου. Φυσικά και έχω ξεχωρίσει κάποιους οι οποίοι είναι πραγματικοί φίλοι μέχρι και σήμερα.


Πού καταφεύγετε όταν απογοητεύεστε;

«Στην οικογένειά μου! Πού αλλού; Η σύζυγός μου ήταν μεγάλο στήριγμα μέσα στα χρόνια. Είναι ένας υπέροχος χαμογελαστός άνθρωπος. Την κόρη μου τη λέω «διαμάντι». Δεν είμαι χαζομπαμπάς, ούτε επιπόλαιος. Εκτιμώ το μυαλό της. Είναι ένα παιδί πολύ χαμηλών τόνων. Ο στόχος της είναι κάθε χρόνο να δημιουργεί καινούρια πράγματα. Το κομμάτι του γάμου το αγαπάει πολύ. Είναι η εξειδίκευσή της.

Έχετε συναντήσει δύστροπες νύφες;

«Ακόμα και τις δύστροπες νύφες τις κέρδιζα με τον τρόπο μου. Ο κάθε γάμος για εμάς ήταν και συνεχίζει να είναι μοναδικός. Τόσο σημαντικός όσο για το ζευγάρι και την οικογένειά του. Αν ο συμπέθερος μου έλεγε: “Περάσαμε υπέροχα!” και με χτυπούσε στην πλάτη, τότε έκανα εκπτώσεις ακόμα κι αν είχαμε συμφωνήσει άλλα. Από την άλλη, στεναχωριόμουν πάρα πολύ όταν έρχονταν κάποιοι που έχουν τα καράβια τους και τις περιουσίες τους και μου έκαναν πολλά παζάρια, ευτυχώς όμως ήταν λίγοι. Οι πιο πολλοί ήταν άρχοντες και λεβέντες και έλεγες χαλάλι τα λεφτά που έχουν.

Τι συμβουλή δίνετε στους νέους ανθρώπους;

«Ως χαρακτήρας είμαι άνθρωπος που πάντα ελπίζω και βλέπω την κάθε μέρα που ξημερώνει. Η φύση μου είναι αισιόδοξη. Είμαι τζογαδόρος της ζωής. Εννοώ ότι πάντα ρίσκαρα και πάντα πίστευα στα όνειρά μου. Αυτό συμβουλεύω και τα νέα παιδιά. Να μην κάνουν εκπτώσεις στα όνειρά τους. Πρέπει κάθε πρωί που ξυπνάς να κοιτάζεις ψηλά, να κάνεις τον σταυρό σου και να λες: “Σήμερα μπορώ να κατακτήσω τα πάντα”!

Η κρίση σας έχει επηρεάσει;

«Θα σου απαντήσω με ένα παράδειγμα. Παλιά μας έπαιρναν τηλέφωνο για να κάνουν μια δεξίωση στον χώρο μας. Κατευθείαν από το τηλέφωνο τους λέγαμε την τιμή. Σήμερα αν κάποιος ενδιαφέρεται του λέμε να έρθει να πιει έναν καφέ, να δει τον χώρο και να το συζητήσουμε. Έχουμε προσαρμοστεί στις ανάγκες των εποχών χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως οι παροχές υπηρεσιών έχουν αλλάξει!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ