Χωριό πωλείται όσο ένα σπίτι! Δείτε τις φωτογραφίες

Χωριό πωλείται όσο ένα σπίτι! Δείτε τις φωτογραφίες
Μπορεί για τους περισσότερους από εμάς τα 200.000 ευρώ να φαντάζουν ενα εξωφρενικό ποσό, ιδιαίτερα στην Ελλάδα της κρίσης, ωστόσο θεωρείται πολύ μικρό εαν σκεφτεί κανείς οτι με αυτά τα λεφτά αντί να αγοράσει ένα σπίτι μπορεί να αγοράσει... ένα ολόκληρο χωριό!

Ο λόγος για το χωριό O Penso, ένα εγκαταλελειμένο χωριό βορειοδυτικά της Ισπανίας που παραμένει ακατοίκητο εδώ και 10 χρόνια, από τότε δηλαδή που πέθανε ο τελευταίος του κάτοικος.

Το 100 στρεμμάτων έκτασης χωριό βγαίνει στο σφυρί έναντι 200.000 ευρώ! Περιλαμβάνει έναν αχυρώνα, ένα στάβλο και πολλά σπίτια που ωστόσο όμως χρειάζονται αρκετή δουλειά για να γίνουν και πάλι κατοικήσιμα.

Το μεγαλύτερο από τα σπίτια του χωριού έχει ξύλινα πατώματα και πέντε υπνοδωμάτια με θέα σε περιβόλι με ροδάκινα, σύκα, καρύδια, μήλα και αχλάδια. Στο κάτω μέρος της κοιλάδας, υπάρχει ένα μικρό ποτάμι γεμάτο πέστροφες.

Στα πλεονεκτήματά του συγκαταλέγεται το γεγονός ότι βρίσκεται μόλις 10 χιλιόμετρα μακριά από τις αμμώδεις παραλίες, ένα από τα καλύτερα σημεία για σερφ στην Ευρώπη ενώ επίσης διαθέτει δωρεάν παροχή νερού από το πηγάδι.

Ενδιαφέρεστε; Ρίξτε μια ματιά στις φωτογραφίες που ακολουθούν ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ