Τα πιο ριψοκίνδυνα σπορ του πλανήτη (Λίστα)

Τα πιο ριψοκίνδυνα σπορ του πλανήτη (Λίστα)
Extreme sports... η λέξη τα λέει όλα από μόνη της. Όσοι ασχολούνται με αυτά γνωρίζουν πολύ καλά σημαίνει να αναβαίνει η αδρεναλίνη στα ύψη όμως αυτό που πάνω από όλα διαφοροποιεί αυτούς τους αθλητές, είναι η απουσία του φόβου...

Τολμηροί ή ριψοκίνδυνοι, οι άνθρωποι αυτοί ξεπερνούν κάθε φορά τον εαυτό τους για να αποδείξουν ότι ο φόβος μπορεί να νικηθεί.

Για πάμε λοιπόν να δούμε ένα προς ένα τα 10 πιο επικίνδυνα σπορ στον πλανήτη…

1. Volcano Boarding

Το Σέρο Νέγκρο της Νικαράγουα, το νεότερο ενεργό ηφαίστειο της Κεντρικής Αμερικής, είναι το επίκεντρο του επικίνδυνου αυτού αθλήματος. Οι σέρφερς κατεβαίνουν τις πλαγίες του κρατήρα με ταχύτητες που φτάνουν τα 80 χλμ πάνω σε σανίδες του σερφ φορώντας ότι έχει ο καθένας από επαγγελματικό εξοπλισμό βουνού μέχρι σορτσάκι-καπέλο.

ΦΩΤΟ-4.jpg

2.Street Luge

ΦΩΤΟ-2.jpg

Το Street Luge γεννήθηκε στη Νότια Καλιφόρνια το 1975 από αθλητές του skateboard οι οποίοι σκέφτηκαν πως αν ξαπλώσουν πάνω στο skateboard η ταχύτητα που θα αναπτύξουν θα είναι πολύ μεγαλύτερη. Αρχικά αποδείχτηκε πολύ επικίνδυνο, καθώς ο αναβάτης δεν είχε καμία προστασία. Μετά από το πέρασμα των χρόνων και τους πολλούς τραυματισμούς που είχαν σημειωθεί αποφασίστηκε οι αθλητές να φορούν προστατευτικές στολές και κράνη.

3.Heliskiing

ΦΩΤΟ-3.jpg

Το Heliskiing θεωρείται ένα από τα πιο επικίνδυνα αλλά και ακριβά σπορ στον κόσμο. Αποτελεί χειμερινό σπορ στο οποίο ο διαγωνιζόμενος μεταφέρεται από ένα ελικόπτερο στην κορυφή του χιονισμένου βουνού και από εκεί καλείται να κάνει την κατάβαση όσο δύσκολη και αν αυτή φαντάζει.

4.Big Wave Surfing

ΦΩΤΟ-5.jpg

Το σερφ από μόνο του αποτελεί ένα αρκετά επικίνδυνο σπορ, πόσο μάλλον όταν τα κύματα φτάνουν και πολλές φορές ξεπερνούν σε ύψος τα 6 μέτρα! Ο σέρφερ σε περίπτωση έλλειψης ισορροπίας μπορεί να βρεθεί πολύ κάτω από την επιφάνεια του νερού, αντιμετωπίζοντας τον κίνδυνο να πάθει κάποια σοβαρή ή ακόμη και θανατηφόρα βλάβη.

5.Train Surfing

Δεν πρόκειται για καινούρια μόδα αλλά για καταξιωμένο άθλημα με ιστορία στα extreme sports. Οι πρωτοπόροι του αθλήματος ήταν γερμανοί που ξεκίνησαν το "S-Bahn Surfing" στη δεκαετία του 1980. Μετά από μια 15ετία στην αφάνεια και στη μαύρη λίστα της αστυνομίας, αναβίωσε το 2005 από μια ομάδα στη Φρανκφούρτη. Εκτός από τη Γερμανία, είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στη Νότιο Αφρική και στη Βραζιλία.

6.Bull Riding

ΦΩΤΟ-7.jpg

H “ιππασία του ταύρου” είναι ένα από τα πιο διάσημα και συναρπαστικά extreme sports παγκοσμίως. Ο ταύρος έχει αποδείξει πολλές φορές πως δεν αστειεύεται, καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που τραυματίστηκαν από τα κέρατά του ή βρέθηκε μακριά από τον έλεγχό τους.

7.Base Jumping

To Base Jumping είναι ένα σπορ στο οποίο οι συμμετέχοντες διαγωνίζονται σε άλματα από κορυφές βουνών, βράχων και κτιρίων. Οι καιρικές συνθήκες καθώς και μια λάθος εκτίμηση του αθλητή μπορεί να έχουν ολέθριο αποτέλεσμα για τον ίδιο. Η μεγάλη επικινδυνότητα του συγκεκριμένου αθλήματος καθιστούν κάτι παραπάνω από απαραίτητη την άρτια εκπαίδευση των συμμετεχόντων.

8.Whitewater Kayaking & Rafting

ΦΩΤΟ-9.jpg

Η κατάβαση ορμητικών ποταμών μέσα από στενά περάσματα και βράχια ανεβάζει την αδρεναλίνη των αθλητών ενώ παράλληλα εγκυμονεί πολλούς κινδύνους για τη σωματική τους ακεραιότητα. Η μεγάλη επικινδυνότητα έγκειται στο γεγονός ότι οι αθλητές δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν άγνοια του ύψους των καταρρακτών που προσεγγίζουν.

9.Cliff Diving

Τι χρειάζεται για να βουτήξεις από τα 30 μέτρα; Εκτός από τρέλα, παντελή άγνοια κινδύνου, χαμηλά επίπεδα αδρεναλίνης και υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης, το Cliff Diving χρειάζεται απόλυτη τεχνική.Για να μη σκάσεις σαν το καρπούζι θα πρέπει να επιβραδύνεις την πτώση στο αέρα με τη σωστή στάση σώματος (κόντρα) όπως στην ελεύθερη πτώση και στο τέλος να καταδυθείς με τη κατάλληλη γωνία εισόδου στο νερό.

10.Cave Diving

ΦΩΤΟ-11.jpg

Το πιο επικίνδυνο άθλημα στον κόσμο, είναι η κατάδυση σε σπηλιές. Οι δύτες είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίο να έχουν πέρα από τον απαραίτητο εξοπλισμό και άριστη γνώση των σπηλαίων τα οποία εξερευνούν. Η αλήθεια είναι πως δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους σε μια υποβρύχια εξερεύνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ