Σε ποιες χώρες κατοικούν οι πιο ευτυχισμένοι πολίτες; Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα; (Βίντεο)

Σε ποιες χώρες κατοικούν οι πιο ευτυχισμένοι πολίτες; Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα; (Βίντεο)
Πόσο ικανοποιημένοι είναι οι πολίτες του ανεπτυγμένου κόσμου από το επίπεδο διαβίωσής τους; Την απάντηση επιχειρεί να δώσει και φέτος το Development Solutions Network το οποίο μέτρησε την ευτυχία των πολιτών σε 158 χώρες σε όλο τον κόσμο. Που βρίσκεται η Ελλάδα;

Η έκθεση για την Παγκόσμια Ευτυχία αποτελεί μια έρευνα που δημοσιεύθηκε από την Development Solutions Network και επιχειρεί να μετρήσει τη γενική ευτυχία των πολιτών σε 158 χώρες σε όλο τον κόσμο, με βάση το κατά κεφαλήν εισόδημα, την κοινωνική μέριμνα, το προσδόκιμο υγιούς ζωής, την ελευθερία επιλογών στην προσωπική ζωή, την γενναιοδωρία, το ποσοστό διαφθοράς και άλλους παράγοντες.

Η χώρα με τους πιο ευτυχισμένους κατοίκους του κόσμου είναι η Ελβετία, μπροστά από την Ισλανδία, τη Δανία, τη Νορβηγία και τον Καναδά, σύμφωνα με την έρευνα η οποία κατατάσσει την Ελλάδα στην 102η θέση μεταξύ 158 χωρών.

Την πρώτη δεκάδα των «ευτυχισμένων» χωρών συμπληρώνουν η Φινλανδία, η Ολλανδία, η Σουηδία, η Νέα Ζηλανδία και η Αυστραλία.

Οι ΗΠΑ βρίσκονται στη 15η θέση, το Βέλγιο στη 19η, η Βρετανία στην 21η, η Γερμανία στην 26η, η Γαλλία στην 29η, η Ισπανία στην 36η και η Ιταλία στην 50ή.

Η φετινή έκθεση είναι η τρίτη κατά σειρά που επιχειρεί να ποσοτικοποιήσει την ευτυχία προκειμένου να επηρεάσει τις πολιτικές των κυβερνήσεων. Τα Ηνωμένα Έθνη είχαν δώσει στη δημοσιότητα την πρώτη έκθεσή τους το 2012.

Δείτε παρακάτω τις 15 κορυφαίες χώρες που περιλαμβάνονται στον κατάλογο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ