ΙΚΕΑ: Έρχονται τα «έξυπνα» έπιπλα που θα φορτίζουν ασύρματα κινητά και άλλες συσκευές

ΙΚΕΑ: Έρχονται τα «έξυπνα» έπιπλα που θα φορτίζουν ασύρματα κινητά και άλλες συσκευές
Μια νέα σειρά επίπλων (γραφεία, τραπέζια, κομοδίνα, λάμπες κ.α.) που θα φορτίζουν ασύρματα τα κινητά τηλέφωνα καθώς και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές ετοιμάζει να λανσάρει η εταιρία οικιακού εξοπλισμού IΚΕΑ.

Τα νέα «έξυπνα» έπιπλα θα χρησιμοποιούν την ασύρματη τεχνολογία Qi, ώστε να φορτίζουν χωρίς καλώδιο όποια συσκευή τοποθετείται πάνω τους ή κοντά τους.

Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε πως, «όπως έχουν δείξει οι σχετικές έρευνες, οι καταναλωτές σιχαίνονται το μπλέξιμο με τα καλώδια μέσα στο σπίτι ή στο γραφείο τους και, επιπλέον, πολύ συχνά χάνουν τον φορτιστή τους, με συνέπεια η συσκευή τους να ξεμένει από μπαταρία».

«Γι' αυτό, οι νέες καινοτομικές λύσεις μας, που ενσωματώνουν τη δυνατότητα ασύρματης φόρτισης μέσα στα ίδια τα έπιπλα, θα κάνουν τη ζωή στο σπίτι πιο εύκολη», είπε η Τζανέτ Σκελμόουζ, υπεύθυνη για τα νέα προϊόντα, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η νέα σειρά, με την ονομασία Home Spot, θα κάνει την εμφάνισή της στα καταστήματα της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής τον Απρίλιο, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες αγορές στη συνέχεια.

Την ΙΚΕΑ θα ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες κατασκευής επίπλων, εκτιμούν οι αναλυτές, με αποτέλεσμα στο μέλλον να υπάρχει διαθέσιμη μια μεγάλη γκάμα επίπλων που θα φορτίζουν τςι ηλεκτρονικές συσκευές.

Σημειώνεται ότι η εταιρία απασχολεί σήμερα 147.000 εργαζόμενους παγκοσμίως και το 2014 εμφάνισε κέρδη 3,33 δισεκατομμυρίων ευρώ, περίπου όσα και το 2013.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ