Στρατούλης: Δεν θα μειωθούν οι επικουρικές συντάξεις

Στρατούλης: Δεν θα μειωθούν οι επικουρικές συντάξεις
Την διαβεβαίωση ότι δεν θα μειωθούν οι επικουρικές συντάξεις έδωσε ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης, μιλώντας στην "Κοινωνία Ωρα MEGA".

Ειδικότερα, ο κ. Στρατούλης τόνισε ότι για τη νέα κυβέρνηση "δεν υπάρχουν προαπαιτούμενα τρόικας, ούτε επιστολή Χαδούβελη" με δεσμεύσεις για αυξήσεις στα όρια ηλικία συνταξιοδότησης και νέες μειώσεις στις συντάξεις υπογραμμίζοντας ότι η νέα κυβέρνηση έχει το δικό της σχέδιο για ναανακάμψει η οικονομία και η κοινωνία.

Νωρίτερα και με αφορμή το θέμα που προέκυψε με τις δηλώσεις του γενικού γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γ. Ρωμανιά ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης, ξεκαθάρισε ότι "δεν υπάρχει κανένα απολύτως ζήτημα με τις συντάξεις".

Σε ό,τι αφορά την χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς ανέφερε ότι «ήταν μια συζήτηση στην καρδιά των προβλημάτων» και πρόσθεσε ότι «είναι αυτά τα οποία η προηγούμενη κυβέρνηση δεν διανοείτο να συζητήσει».

Εκτίμησε δε ότι στο ίδιο πνεύμα και με την ίδια στάση θα κινηθεί και σήμερα η ελληνική πλευρά στις επαφές με τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Κληθείς να σχολιάσει τη χθεσινή προειδοποίηση του κ. Ντάισελμπλουμ ότι αν η νέα ελληνική κυβέρνηση επιμείνει να τηρήσει τις προεκλογικές της υποσχέσεις θα εκτροχιάσει τις μεταρρυθμίσεις και θα καθυστερήσει την ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας, ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι «όλες αυτές οι δηλώσεις είναι στο πλαίσιο μιας συζήτησης η οποία τώρα ξεκινάει» και πρόσθεσε: «εκείνοι θα πουν τα δικά τους, εμείς θα έχουμε τα δικά μας επιχειρήματα».

«Έχει ήδη ξεκινήσει μια συζήτηση...περιμένετε να δει το αποτέλεσμα των συζητήσεων", ανέφερε, τονίζοντας ότι "σημασία έχει να πετύχει αυτή η προσπάθεια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ