Πανούσης: Όχι αστυνομία κάθε 100 μέτρα στα Εξάρχεια - Καταργούνται οι φυλακές υψίστης ασφαλείας

Πανούσης: Όχι αστυνομία κάθε 100 μέτρα στα Εξάρχεια - Καταργούνται οι φυλακές υψίστης ασφαλείας
Την έντονη παρουσία των ΜΑΤ στα εξάρχεια των τελευταίων ετών κατέκρινε ο αναπληρωτής υπουργός προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης μιλώντας στο Mega, υπογραμμίζοντας την ανάγκη συμφιλίωσης της αστυνομίας με τον πολίτη.

Ειδικότερα, ο αναπληρωτής υπουργός προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, επισήμανε ότι το πρώτο μέλημα του θα είναι η καθημερινότητα και ανακοίνωσε την κατάργηση των φυλακών υφίστης ασφαλείας.

Αναφορικά με την αστυνομική παρουσία στα Εξάρχεια δήλωσε ότι πρόκειται για ειδικό θέμα, ωστόσο δεν μπορεί να υπάρχουν στην Αθήνα περιοχές γκέτο με κλούβες ανα 100 μέτρα, γεγονός που δίνει την εντύπωση ότι όλοι οι κάτοικοι είναι επικίνδυνοι.

Αν υπάρξουν πληροφορίες ότι κάτι θα συμβεί στα Εξάρχεια προφανώς η αστυνομία θα παρέμβει είπε ωστόσο ο κ Πανούσης. Το πρώτο βήμα που μετά από συζήτηση θα κάνει όπως είπε ο κ Πανούσης είναι να αφαιρέσει τα κάγκελα από τον άγνωστο στρατιώτη μπροστά στη βουλή, καθώς μία αριστερή κυβέρνηση δε μπορεί να φοβάται τον λαό.

Ο υπουργός εκτίμησε επίσης ότι οι σχέσεις του με την αστυνομία είναι καλές καθώς υπήρξε και καθηγητής τους ενώ τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας ινστιτούτου αντεγκληματικής πολιτικής και εθνικού συμβουλίου αστυνομευσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ