IΙF: Η στασιμότητα της οικονομίας θα φέρει κοινωνική αναταραχή και πολιτική κρίση

IΙF: Η στασιμότητα της οικονομίας θα φέρει κοινωνική αναταραχή και πολιτική κρίση
"Ο κίνδυνος στασιμότητας είναι ορατός για την Ευρωζώνη", προειδοποιούν οι αναλυτές του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου IIF, σε νέα ανάλυσή τους, υποστηρίζοντας ότι εάν επιβεβαιωθούν οι ανησυχίες των αγορών για στασιμότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας, τότε θα ξεκινήσει ένα πλήρως αρνητικό ντόμινο εξελίξεων.

Η κοινωνική αναταραχή είναι δεδομένη και η πολιτική κρίση σχεδόν αναπόφευκτη. Όσο θα παγιώνεται ο κίνδυνος για στασιμότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας, τόσο θα αυξάνεται ο φόβος για επιστροφή στην ύφεση.
Οι Ευρωπαίοι θα αρχίσουν να αμφιβάλλουν για την ποιότητα της ζωής τους στο σήμερα και το αντι-ευρωπαϊκό αίσθημα θα βρεθεί εκ νέου στο προσκήνιο.
Άλλωστε το αντι-ευρωπαϊκό αίσθημα αναδείχθηκε ο Νούμερο 1 νικητής των Ευρωεκλογών του περασμένου Μαΐου. Όσο θα συντηρείται αυτό το αντι-ευρωπαϊκό αίσθημα, τόσο θα αυξάνονται οι πιθανότητες για την Ευρώπη να εισέλθει σε νέο γύρο απρόβλεπτων οικονομικών και πολιτικών περιπετειών.
Σύμφωνα με το IIF, το πιο πιθανό σενάριο για την Ευρωζώνη είναι εκείνο της απουσίας της ανάπτυξης και του χαμηλού πληθωρισμού, ίσως ακόμη και του αποπληθωρισμού.
Ο κίνδυνος όμως αυτός δεν θα περιοριστεί στα όρια της ευρωπαϊκής οικονομίας.Υπάρχουν φόβοι για μετάδοση έξω από τα ευρωπαϊκά σύνορα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ