Focus: Πώς ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και Ελληνες ολιγάρχες λεηλατούν το κράτος τους

Focus: Πώς ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και Ελληνες ολιγάρχες λεηλατούν το κράτος τους
Βόμβα εντός της Ευρωζώνης χαρακτηρίζει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα το γερμανικό περιοδικό «Focus» σε άρθρο με τίτλο «Πώς οι

Έλληνες ολιγάρχες λεηλατούν το κράτος τους».
Όπως σημειώνει αχίλλειος πτέρνα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος αποτελούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, τα οποία ανέρχονται στα 77 δισ. ευρώ, ενώ μεταξύ των μεγαλύτερων οφειλετών συγκαταλέγονται τα δύο μεγάλα κόμματα της χώρας, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, όπου χρωστούν 270 εκατ. ευρώ.

.... Ένας από τους μεγαλύτερους οφειλέτες της χώρας, είναι τα κυβερνητικά κόμματα της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ - του οποίου το χρέος διαμορφώθηκε σε € 270 εκατομμύρια στις αρχές του 2013.
Κατά την τελευταία εβδομάδα επιβεβαιώθηκε επίσης ότι η Νέα Δημοκρατία μόνο για τα γραφεία του κόμματος έχει ανοιχτό λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ.

...Τα ελληνικά δημοσιοοικονομικά μεγέθη φαίνονται να καλυτερεύουν. Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται η κυβέρνηση. Πρόκειται όμως για την μισή αλήθεια. Έλληνες οικονομολόγοι δεν έχουν κουραστεί να λένε πως η ελληνική κυβέρνηση χειραγωγεί τα στοιχεία του προϋπολογισμού... γράφει το Focus.

Στα χρόνια της ύφεσης δεν είναι λίγοι αυτοί που δηλώνουν αδυναμία να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Κάποιες επιχειρήσεις πληρώνουν με κουπόνια, άλλες χρωστούν μισθούς που κατά μέσο όρο φτάνει τους τρεις μήνες.

Την ίδια στιγμή, αναφέρει το Focus, οι πολίτες που χρωστούν στην εφορία ή στα ασφαλιστικά ταμεία κινδυνεύουν με συλλήψεις.

Στο άρθρο γίνεται εκτενής αναφορά στα τραπεζικά χρέη που έχουν δημιουργήσει οι μεγάλοι μιντιακοί όμιλοι.Οπως αναφέρεται ωστόσο όλα τα λεφτά του κόσμου δεν αρκούν για να σώσουν τους Έλληνες ολιγάρχες. «Οι ολιγάρχες της χώρας δεν πληρώνουν» σημειώνεται και ο λογαριασμός θα πάει ξανά στους Έλληνες και μετά στους Ευρωπαίους.

Αν και φαινομενικά αφερέγγυων εταιρειών θα πρέπει ιδανικά να αντιμετωπιστεί. Αλλά με ένα ποσοστό ανεργίας 27 τοις εκατό, το κράτος δεν μπορεί να αντέξει μια μαζική εξαφάνιση των εταιρειών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ