Ολα τα ονόματα που παίζουν για την Ελλάδος και το καυτό παρασκήνιο

Ολα τα ονόματα που παίζουν για την Ελλάδος και το καυτό παρασκήνιο
Η αποχώρηση του Γιάννη Κωστόπουλου από τη θέση του προέδρου της Alpha Bank, πόστο που περνά στον Βασίλη Ράπανο, πρώην διοικητή της Εθνικής, έβαλε φωτιά στα σενάρια για την επόμενη ημέρα των τραπεζιτών, τα οποία ήδη οργίαζαν ένεκα Τραπέζης της Ελλάδος.

Όχι διότι ο Κωστόπουλος ενδιαφέρεται (;) για τη θέση του διοικητή της ΤτΕ. Όσοι γνωρίζουν επιμένουν ότι αποχώρησε λόγω ηλικίας και αυξημένου φόρτου εργασίας. Η φωτιά μπήκε διότι στο τραπέζι των πιθανών αντικαταστατών (αν γίνει αντικατάσταση) έχουν κάτσει εκτός από τον Γιάννη Στουρνάρα και άλλοι. Το ένα είναι του Νίκου Καραμούζη που ακούγεται ότι μπορεί να συγκεντρώσει και τη συναίνεση της αντιπολίτευσης.

Το άλλο είναι αυτό του διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής, Αλέξανδρου Τουρκολιά. Ακόμα ακούγεται αυτό του Νότη Μηταράκη για υποδιοικητή. Κάποιοι μιλούν και για διεθνή διαγωνισμό ώστε να υπερκεραστούν οι ενστάσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Στη σπουδή τους να καλύψουν την ονοματολογία πολλοί συνάδελφοι παραγνωρίζουν τον ρόλο που θα διαδραματίσει και η ΕΚΤ αν και τον πρώτο λόγο διατηρεί ο πρωθυπουργός. Η υποψηφιότητα Στουρνάρα, ανεξαρτήτως των επιδιώξεων του ιδίου, δείχνει να έχει «καεί» αφού έχει βγάλει αντιστάσεις ακόμα και από το ΠΑΣΟΚ.

Τα σενάρια περιλαμβάνουν ακόμη τον Λουκά Παπαδήμο, όπως και ονόματα που λανσαρίστηκαν σαν επιλογές της αντιπολίτευσης και ειδικότερα της Λούκας Κατσέλη (που «συγχωνεύτηκε» μάλλον με του Καραμούζη), του Γιάννη Βαρουφάκη (...) και του Θόδωρου Πανταλάκη. «Ψιλοακούστηκε» ακόμη και το όνομα του Μιχάλη Σάλλα. Το όνομα του Προβόπουλου βρίσκεται και αυτό στη λίστα αλλά με μικρές πλέον πιθανότητες, αν αναλογιστούμε την αντιμετώπιση που έχει από το Μαξίμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ