Ποιοι τρομοκρατούν το Χάρη Θεοχάρη

Ποιοι τρομοκρατούν το Χάρη Θεοχάρη
Στο στόχαστρο διασταυρούμενων πυρών και συμπεριφορών κατατρομοκράτησης βρίσκεται στις τελευταίες ημέρες ο ΓΓ Εσόδων κ. Χάρης Θεοχάρης.

Και αυτό γιατί ο επικείμενος εκσυγχρονισμός του ΚΦΑΣ ή αλλιώς Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών φαίνεται να μη αρέσει σε αρκετούς που είχαν βολευτεί επί χρόνια στη γραφειοκρατία και την είχαν ανάγει σε επάγγελμα αλλά και σε άλλους που είχαν ποντάρει σε συγκεκριμένες αλλαγές προκειμένου να αυξήσουν τα έσοδά τους.
Κοινό σημείο όλων αυτών είναι ότι οι αλλαγές που προτείνονται από την Επιτροπή για την απλοποίηση του ΚΦΑΣ θα οδηγήσουν σε αύξηση της φοροδιαφυγής και υστέρηση των εσόδων. Ο στόχος είναι προφανής. Ένας τρομοκρατημένος Γενικός να κάνει πίσω και να μην προχωρήσει τίποτα.
Ποιοι είναι οι δράστες. Πρώτον οι επαγγελματίες συγγραφείς βιβλίων που ερμηνεύουν επί χρόνια νόμους και ερμηνευτικές εγκυκλίους και εκτός από τα τρελά χρήματα που έχουν αποκομίσει είναι οι βασικοί υπαίτιοι ενός αναποτελεσματικού φορολογικού συστήματος που είναι στημένο στη διαφθορά και τη συναλλαγή. Δεύτερον κάτι λεβεντόπαιδα της πληροφορικής που έχουν αρχίσει να προπωλούν προγράμματα και λοιπά εργαλεία για την σύνδεση των ταμειακών μηχανών με το ΚΕΠΥΟ αλλά βλέπουν ότι η υπόθεση δεν περπατά και θα χάσουν την κονόμα.
Αναλυτικότερα προσεχώς με ονόματα και διευθύνσεις και με την ευχή να μην περάσει η τρομοκρατία και κάνει πίσω στις αλλαγές ο κ. Θεοχάρης. Γιατί τότε το παιγνίδι της φορολογικής μεταρρύθμισης με βάση τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες θα χαθεί για μια ακόμα όπως και την προηγούμενη όπου είχε συσταθεί επιτροπή από τον αλήστου μνήμης Παπακωνσταντίνου για να απλοποιήσει τον ΚΒΣ σε μια κόλλα Α4 και προέκυψε εν μια νυκτί το καπέλο του ΚΦΑΣ άνωθεν με τις ευλογίες των τότε μαδαρίνων και νυν τρομοκρατών του Υπουργείου Οικονομικών.
ΝΙΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ