To απόλυτο μπάχαλο με τον κώδικα δικηγόρων

To απόλυτο μπάχαλο με τον κώδικα δικηγόρων
Αυτό που συνέβη με τον Κώδικα των Δικηγόρων, μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσε να συμβεί, όχι για κανέναν άλλο λόγο, απλά για να επιβεβαιώσει τον κανόνα του μπάχαλου, της προχειρότητας, της άγνοιας και της παντελούς έλλειψης ενδιαφέροντος από αυτούς που καλούνται να διαχειριστούν τις τύχες της χώρας.


Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ψηφίζετε από την βουλή ο νέος Κώδικας Δικηγόρων. Ενώ ψηφίστηκε ανακαλύφθηκαν λάθη στον πίνακα αμοιβών. Διορθώνεται και ξαναπερνάει. Ωστόσο στον διορθωμένο κώδικα περιλαμβάνεται μία διάταξη που επιτρέπει στους Κύπριους δικηγόρους να ασκούν το επάγγελμά τους και στην Ελλάδα χωρίς να απαιτείται η «πιστοποίηση» τους μέσω κάποιων διαδικασιών από τον αρμόδιο Δικηγορικό Σύλλογο


Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η συγκεκριμένη διάταξη προωθήθηκε για συγκεκριμένους έλληνες φοιτητές, προφανώς ευνοώντας το σύνολο, που σπουδάζουν στην Κύπρο και έχουν σχέση με κάποια πολιτικά τζάκια. Ενώ λοιπόν έχει ψηφιστεί ο Κώδικας, προκύπτει νέο κόλλημα, αυτή τη φορά στην διάταξη που περιγράφει τον τρόπο που εξοφλούνται τα παράβολα, διότι έτσι όπως είχε καταγραφεί στο σχέδιο νόμου η συγκεκριμένη παράγραφος δεν έβγαζε νόημα.


Γίνεται conference call για την επίλυση του προβλήματος και διαπιστώνεται ότι η «αντιγραφέας» του κειμένου, ασκούμενη δικηγόρος, επειδή δεν της «καθόταν» καλά οπτικά η συγκεκριμένη παράγραφος άλλαξε την διατύπωση για να τις «κάτσει» με αποτέλεσμα να αλλάξει εντελώς. Αυτό λοιπόν το ψήφισαν οι πολιτικοί μας ταγοί γιατί πολύ απλά κανείς δεν το διάβασε. Τουλάχιστον ο Χρυσοχοϊδης είχε παραδεχτεί ότι ψήφισε το Μνημόνιο αλλά δεν το είχε διαβάσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ