ΗΠΑ: Στο μικροσκόπιο οι εισαγωγές μπαταριών EV για την κινεζική καταναγκαστική εργασία

ΗΠΑ: Στο μικροσκόπιο οι εισαγωγές μπαταριών EV για την κινεζική καταναγκαστική εργασία

Μέχρι τώρα, η επιβολή ενός νόμου των ΗΠΑ που απαγορεύει τις εισαγωγές προϊόντων που κατασκευάζονται στο Xinjiang της Κίνας είχε επικεντρωθεί κυρίως σε ηλιακούς συλλέκτες, ντομάτες και βαμβακερά ενδύματα

Οι μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων και άλλα ανταλλακτικά αυτοκινήτων είναι τα πιο πρόσφατα προϊόντα που ελέγχονται ως μέρος της προσπάθειας της Ουάσιγκτον να εξαλείψει τους δεσμούς των ΗΠΑ με την καταναγκαστική εργασία στις κινεζικές αλυσίδες εφοδιασμού, σύμφωνα με έγγραφο που είδε το Reuters .

Μέχρι τώρα, η επιβολή ενός νόμου των ΗΠΑ που απαγορεύει τις εισαγωγές προϊόντων που κατασκευάζονται στο Xinjiang της Κίνας είχε επικεντρωθεί κυρίως σε ηλιακούς συλλέκτες, ντομάτες και βαμβακερά ενδύματα. Αλλά τώρα, εξαρτήματα που μπορεί να περιλαμβάνουν μπαταρίες ιόντων λιθίου, ελαστικά και μεγάλες πρώτες ύλες αυτοκινήτων αλουμίνιο και χάλυβας υπόκεινται όλο και περισσότερο σε κρατήσεις στα σύνορα.

Η αυξημένη επιθεώρηση προϊόντων που προορίζονται για εργοστάσια συναρμολόγησης αυτοκινήτων από την Υπηρεσία Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων των ΗΠΑ (CBP) θα μπορούσε να σηματοδοτήσει δύσκολες στιγμές για τις αυτοκινητοβιομηχανίες που θα χρειαστούν βάσιμες αποδείξεις ότι οι αλυσίδες εφοδιασμού τους δεν έχουν συνδέσμους με μια περιοχή όπου οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι οι κινεζικές αρχές έχουν δημιουργήσει στρατόπεδα εργατικού δυναμικού για Ουιγούρους και άλλες μουσουλμανικές μειονότητες.

Το Πεκίνο αρνείται οποιαδήποτε κατάχρηση.

Περισσότερο από ένα χρόνο επιβολής του νόμου για την πρόληψη της καταναγκαστικής εργασίας των Ουιγούρων (Uyghur Forced Labor Prevention Act (UFLPA) έχει ήδη εμποδίσει την ανάπτυξη έργων ηλιακής ενέργειας, καθώς οι αποστολές συλλεκτών πάνελ μαραζώνουν στις αποθήκες των ΗΠΑ. Οι εγκαταστάσεις μεγάλων εγκαταστάσεων ηλιακής ενέργειας για επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας μειώθηκαν 31% πέρυσι λόγω περιορισμένων προμηθειών πάνελ, σύμφωνα με την U.S. Solar Energy Industries Association, η οποία είπε ότι οι συνθήκες έχουν βελτιωθεί κάπως φέτος.

Τόσο η ηλιακή ενέργεια όσο και τα ηλεκτρικά οχήματα που κινούνται με μπαταρίες είναι κρίσιμες βιομηχανίες στην προσπάθεια της κυβέρνησης Μπάιντεν να απογαλακτίσουν τις ΗΠΑ από την εξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα και να καταπολεμήσουν την κλιματική αλλαγή.

Όταν οι αποστολές δεσμεύονται, η CBP παρέχει στον εισαγωγέα μια λίστα με παραδείγματα προϊόντων από προηγούμενες αναθεωρήσεις και το είδος της τεκμηρίωσης που απαιτείται για να αποδειχθεί ότι δεν έγιναν με καταναγκαστική εργασία, ανέφερε η CBP.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ