Αυτή είναι η σύνθεση του νέου Δ.Σ. του ΕΟΔΥ μετά από απόφαση του Θάνου Πλεύρη

Αυτή είναι η σύνθεση του νέου Δ.Σ. του ΕΟΔΥ μετά από απόφαση του Θάνου Πλεύρη

Η θητεία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου είναι τριετής.

Ορίστηκε το νέο Δ.Σ. του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), που προέκυψε με απόφαση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη.

Πρόεδρος παραμένει ο Θεοκλής Ζαούτης του Ηλία, MD, MSCE, PhD, καθηγητής Παιδιατρικής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (φωτογραφία).

Η υπόλοιπη σύνθεση του ΔΣ έχει ως εξής:

Αντιπρόεδρος αρμόδιος για τα μεταδοτικά νοσήματα: Παρασκευής Δημήτριος του Νικολάου, αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής ΕΚΠΑ, με αναπληρωματικό του μέλος τη Σαμπατάκου Ελένη του Τζαννέτου, επίκουρη καθηγήτρια Παθολογίας Λοιμώξεων ΕΚΠΑ-ΓΝΑ «Ιπποκράτειο».

Αντιπρόεδρος αρμόδιος για τα μη μεταδοτικά νοσήματα: Σαπουνάς Σπυρίδων του Θεμιστοκλέους, ιατρός ενδοκρινολόγος, με αναπληρωματικό του μέλος την Πιάγκου Μαρία του Νικολάου, επίκουρη καθηγήτρια Εργαστηρίου Ανατομίας-ΕΚΠΑ.

Ο Γώγος Χαράλαμπος του Αθανασίου, καθηγητής Παθολογίας Πανεπιστημίου Πατρών, ορίστηκε ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή του τον Φαρόπουλο Ιωάννη του Βασιλείου, Φαρμακοποιό.

Ο Παπανικολάου Άγγελος του Κωνσταντίνου, Επιμελητής Β’ Καρδιολογίας – Α’ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική «ΓΝΑ «Ιπποκράτειο», ορίστηκε ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτριά του τη Δρελιώζη Αγγελική του Παναγιώτη, προϊσταμένη Τμήματος Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Διεθνών Συνεργασιών – 2η Υ.Πε. Πειραιώς και Αιγαίου.

Ο Καλαμπόκας Θεόδωρος του Ευσταθίου, επίκουρος καθηγητής Μαιευτικής/Γυναικολογίας (MD, MSc, PhD), Ιατρική Σχολή-ΕΚΠΑ, ορίστηκε ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή του τον Μαγκίνα Αντώνιο του Γεωργίου, δικηγόρο.

Ο Δελλής Γεώργιος του Ιωάννη, ορίστηκε ως τακτικό μέλος – εκπρόσωπος των εργαζομένων του φορέα, με αναπληρωτή του τον Γιομπαζολιά Αντώνιο του Κωνσταντίνου.

Χρέη προέδρου κατά την απουσία αυτού, θα εκτελεί ο αντιπρόεδρος για τα μεταδοτικά νοσήματα, αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής ΕΚΠΑ, Παρασκευής Δημήτριος, ο οποίος στη συγκεκριμένη περίπτωση θα αναπληρώνεται από το αναπληρωματικό του μέλος.

Η θητεία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου είναι τριετής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ