Μετά τη ‘’Μαύρη Παρασκευή'’ ήρθε το ‘’Μαύρο Σάββατο'’

Μετά τη ‘’Μαύρη Παρασκευή'’ ήρθε το ‘’Μαύρο Σάββατο'’

Στους 82 ανέρχονται οι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο.


Σύμφωνα με τη καθημερινή έκθεση του ΕΟΔΥ τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού τις τελευταίες 24 ώρες στη χώρα μας ανέρχονται στα 5.870 εκ των οποίων τα 12 εντοπίστηκαν κατά την είσοδο τους στη χώρα.

Η Αθήνα εξακολουθεί να βρίσκεται στη κορυφή του επιδημιολογικού χάρτη με 1.624 θετικά κρούσματα και ακολουθεί σταθερά η Θεσσαλονίκη με 1.019 κρούσματα του Covid-19. Οι διασωληνωμένοι ασθενείς που καταγράφηκαν σήμερα ανέρχονται στους 641 ενώ οι θάνατοι έφτασαν τους 82
Σύμφωνα με τη καταγραφή ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών που βρίσκονται στις ΜΕΘ είναι 65 έτη και το 81.1% πάσχει από υποκείμενα νοσήματα. Αντίστοιχα το ποσοστό των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους και είχαν υποκείμενο νόσημα ανέρχεται στο 95,4% και ο μέσος όρος ηλικία είναι τα 70 έτη και άνω.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 518 (80.81%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 123 (19.19%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Παράλληλα, ,με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών που δημοσίευσε ο ΕΟΔΥ, 109 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.740 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Πρόκειται για ακόμα μια φορτισμένη επιδημιολογικά μέρα για τη χώρα και το σύστημα υγείας, παρά τα επιπρόσθετα επιβαλλόμενα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ