Εφιαλτική πρόβλεψη Τζανάκη για ένα εκατ. μολύνσεις ανεμβολίαστων το επόμενο τρίμηνο

Εφιαλτική πρόβλεψη Τζανάκη για ένα εκατ. μολύνσεις ανεμβολίαστων το επόμενο τρίμηνο

Σε μια δυσοίωνη πρόβλεψη για ένα εκατομμύριο μολύνσεις ανεμβολίαστων μέσα στο επόμενο τρίμηνο προχώρησε ο καθηγητής πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης.

«Είναι προδιαγεγραμμένο ότι το επόμενο τρίμηνο θα μολυνθούν ένα εκατομμύριο ανεμβολίαστοι», ανέφερε ο καθηγητής μιλώντας στην ΕΡΤ, εκτιμώντας ότι από τον αριθμό αυτό, ποσοστό 5% έως 7% θα καταλήξει στα νοσοκομεία.

Σημειώνεται ότι, βάσει των τελευταίων στοιχείων που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα από την έναρξη της πανδημίας ανέρχεται σε 760.592.

«Οι προβλέψεις που κάνει ο κύριος Τζανάκης συνήθως πέφτουν μέσα, όπως και ο κύριος Σαρηγιάννης και μας έχουν βοηθήσει πάρα πολύ στο να αντιληφθούμε προς τα πού πάνε τα πράγματα, άρα δεν έχω κανένα λόγο να τον αμφισβητήσω», τόνισε στον ΣΚΑΙ και στην εκπομπή «Σήμερα» ο καθηγητής Φαρμακολογίας Ευάγγελος Μανωλόπουλος σχολιάζοντας την εκτίμηση που έκανε χθες ο καθηγητής πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης ότι «ένα εκατομμύριο ανεμβολίαστους στους επόμενους τρεις μήνες».

«Φαίνεται από τη δυναμική που έχει αποκτήσει και πάλι η πανδημία ότι πάμε προς μεγάλα νούμερα και σε κρούσματα και σε διασωληνωμένους. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι θα μειωθεί η τάση στους νεκρούς τους επόμενους δυο με τρεις μήνες», πρόσθεσε ο κ. Μανωλόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο η τρίτη δόση θα βοηθήσει τους εμβολιασμένους να αποφύγουν κρούσματα και αυτό το 10% να μην εξελιχθεί σε ΜΕΘ και σε θανάτους.

«Πρέπει να γίνει η τρίτη δόση. Βασικό πρόβλημα παραμένουν όμως οι ανεβολίαστοι», σημείωσε ο καθηγητής Φαρμακολογίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ