Θωμαΐδης: Μπορεί να φτάσουμε και τα 10.000 κρούσματα-Να εξετάσουμε τοπικά lockdown

Θωμαΐδης: Μπορεί να φτάσουμε και τα 10.000 κρούσματα-Να εξετάσουμε τοπικά lockdown

Μεταξύ των μέτρων διευκρίνισε ο κ. Θωμαϊδης είναι ο περιορισμός των επαφών, η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, κάποιες δραστηριότητες οι οποίες επιδεινώνουν την επιδημιολογική εικόνα θα πρέπει να σταματήσουν

«Αν συνεχίσει αυτή κατάσταση χωρίς να ληφθούν κάποια μέτρα, τα κρούσματα θα εκτιναχθούν και θα φτάσουν σε πολύ μεγάλα επίπεδα. Μπορεί να χτυπήσουν και τις 10.000» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ Νίκος Θωμαϊδης.


Μεταξύ των μέτρων διευκρίνισε ο κ. Θωμαϊδης είναι ο περιορισμός των επαφών, η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, κάποιες δραστηριότητες οι οποίες επιδεινώνουν την επιδημιολογική εικόνα θα πρέπει να σταματήσουν.

«Ενδεχομένως και περιορισμό τύπου lockdown τοπικού (χαρακτήρα), από τη στιγμή που η εμβολιαστική κάλυψη είναι τόσο χαμηλή σε κάποιες περιοχές και δεν ξεπερνά το 40% είναι αυτονόητο με τη δυναμική πανδημίας και τη διασπορά θα υπαρξουν σοβαρά προβλήματα που θα συμπιέσουν το σύστημα της υγείας», τόνισε.


Και πρόσθεσε «πάμε για τα χειρότερα στις περιοχές που δεν έχουν εμβολιαστική κάλυψη».

Οι μετρήσεις στα λύματα της Αττικής έδειχναν μια σταδιακή αύξηση και αυτή τη στιγμή έχει διπλασιαστεί το ιικό φορτίο σε σχέση με το τέλος Σεπτεμβρίου, πρόσθεσε ο καθηγητής, επισημαίνοντας ότι συμβαδίζει το ιικό φορτίο στα λύματα με τα κρούσματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ