Μ. Θεμιστοκλέους: Τρίτη δόση εμβολίου από τις αρχές Σεπτεμβρίου

 Μ. Θεμιστοκλέους: Τρίτη δόση εμβολίου από τις αρχές Σεπτεμβρίου

 

Η τρίτη δόση θα αφορά άτομα με σημαντική ανοσοκαταστολή

 

Τη χορήγηση ενισχυτικής δόσης εμβολίου στους ανοσοκατασταλμένους, σε ευπαθείς ομάδες και άτομα με προβλήματα υγείας αποφάσισε χθες η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών όπως επιβεβαίωσε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε η 3η δόση θα αφορά άτομα με σημαντική ανοσοκαταστολή, Δηλαδή, περιπτώσεις που έχουν υποβληθεί σε:

- Μεταμόσχευση συμπαγών οργάνων

- Μεταμόσχευση μυελού

- Καρκινοπαθείς / Υπό χημειοθεραπεία

- Νεφροπαθείς.

Η χορήγηση της δόσης θα ξεκινήσει από τις αρχές Σεπτεμβρίου, ενώ όπως αναφέρθηκε το ελάχιστο διάστημα που πρέπει να έχει μεσολαβήσει ανάμεσα στην χορήγηση της 2ης και της 3ης δόσης είναι 28 ημέρες.
Ο κ. Θεμιστοκλέους επεσήμανε πως εξετάζονται τα δεδομένα για να επεκταθεί η ενισχυτική δόση και στις υπόλοιπες ομάδες, καθώς και στους υγειονομικούς.
Όσον αφορά την πορεία των εμβολιασμών, ανέφερε πως με την επιστροφή του κόσμου από τις διακοπές κλείστηκαν 30.000 ραντεβού.
Στα ραντεβού υπερισχύουν οι μικρότερες ηλικίες, αλλά παρατηρείται μια διαστρωμάτωση σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.
Τόνισε ότι είναι εφικτό να επιτευχθεί η ανοσία στα μέσα ή τέλη Σεπτεμβρίου.
Στόχος της κυβέρνησης, όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους, είναι να πειστεί ο κόσμος να εμβολιαστεί. Γι’ αυτό θα δημιουργηθεί ένα πλαίσιο τις επόμενες μέρες σχετικά με το πώς θα είναι η ζωή μας από τον Σεπτέμβριο και μετά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ