Ατσαλάκης για κρούσματα κορονοϊού: Δύσκολη η ανάσχεση της αύξησής τους, λόγω των πολλών μικροεστιών

Ατσαλάκης για κρούσματα κορονοϊού: Δύσκολη η ανάσχεση της αύξησής τους, λόγω των πολλών μικροεστιών

Επισήμανε ότι τα μέτρα δεν τηρούνται και σε συνδυσμό με την εμβολιαστική κάλυψη που δεν είναι μεγάλη, δημιουργούνται μικροεστίες παντού, αρχής γενομένης από τις επιχειρήσεις της εστίασης

Στις προβλέψεις για τους εμβολιασμούς που ωστόσο τελικά δεν ευοδώθηκαν, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης Γεώργιος Ατσαλάκης μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις».

Όπως είπε, 35,2% ήταν το ποσοστό των εμβολιασμένων στο τέλος του Ιουνίου, οπότε και ξεκίνησε ο Τουρισμός και υπήρξε άρση των μέτρων.

Επισήμανε ότι τα μέτρα δεν τηρούνται και σε συνδυσμό με την εμβολιαστική κάλυψη που δεν είναι μεγάλη, δημιουργούνται μικροεστίες παντού, αρχής γενομένης από τις επιχειρήσεις της εστίασης.

«Δεν είναι σίγουρο ότι θα έχουμε ανάσχεση της αύξησης των κρουσμάτων, λόγω των μικροεστιών μετάδοσης του κορονοϊού» είπε σχετικά ο κ. Ατσαλάκης.

Πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, ότι ο αριθμός των μολύνσεων δεν εκτιμά ότι θα πέσει, λέγοντας ότι δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο υψηλότερο σημείο της καμπύλης των κρουσμάτων, ενώ επισήμανε ότι ημερησίως δεν θα πέσουν κάτω από τα 3.000.

«Αν τώρα το καλοκαίρι έχουμε τόσα πολλά κρούσματα, φανταστείτε τι θα γίνει το φθινόπωρο», είπε ακόμη, λέγοντας ότι πρέπει να γίνει εκ νέου εκστρατεία για τον εμβολιασμό.

ert.news

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καρκίνος σε παιδιά και εφήβους 

Γράφει ηΕλένη Βασιλάτου - ΚοσμίδηΠαιδίατρος, Αιματολόγος-ΟγκολόγοςΔιευθύντρια Ογκολογικής Κλινικής Παιδιών και Εφήβων Παίδων ΜΗΤΕΡΑ