Καπραβέλος: Δεν τελειώσαμε με τον κορωνοϊό – Τα χειρότερα είναι μπροστά μας

Καπραβέλος: Δεν τελειώσαμε με τον κορωνοϊό – Τα χειρότερα είναι μπροστά μας

Ο κ. Καπραβέλος μίλησε για μια ανεμβολίαστη 58χρονη που δεν ήθελε να διασωληνωθεί.

Δυσοίωνες προβλέψεις για την πορεία της πανδημίας στην χώρα έκανε ο Νίκος Καπραβέλος μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα ΜEGA».

«Η σύγκρουση του ανορθολογισμού με την επιστήμη, θα έχει τραγικά αποτελέσματα. Η άρνηση συμμόρφωσης σε βασικούς κανόνες όπως ο εμβολιασμός, θα μας οδηγήσει σε έκρηξη του τέταρτου κύματος με ανυπολόγιστες συνέπειες. Έχουμε μια υπερμεταδοτική μετάλλαξη» τόνισε ο Συντονιστής Διευθυντής Β’ ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου».

«Μεγάλη ανησυχία. Υπάρχει μεγάλη διασπορά του ιού. Υπάρχει ρήγμα στο τείχος της ανοσίας που μας ανησυχεί πολύ. Για να μη κλείσουμε πάλι με οριζόντια μέτρα θα πρέπει να προσέξουμε πάρα πολύ. Δεν τελειώσαμε με τον κορωνοϊό, τα χειρότερα είναι μπροστά μας. Το τέταρτο κύμα, με τη ρωγμή των ανεμβολίαστων, θα προσβάλλει πάρα πολύ» πρόσθεσε

Ο κ. Καπραβέλος μίλησε για μια ανεμβολίαστη 58χρονη που δεν ήθελε να διασωληνωθεί.

«Ήδη διασωληνώθηκε 58χρονη ανεμβολίαστη ασθενής. Ο γιός της νοσηλεέυεται σε άλλο νοσοκομείο. Είδαμε και πάθαμε να πείσουμε την ασθενή να διασωληνωθεί. Δεν ήθελε. Είτε από φόβο είτε γιατί δεν είχε εμπιστοσύνη. 3-4 προσπαθούσαμε να την πείσουμε. Και δεν ήταν το μοναδικό ανάλογο περιστατικό. Δεν πίστευε την τραγική εξέλιξη. ‘’Δεν θέλω την διασωλήνωση, δεν θέλω την διασωλήνωση’’ έλεγε» ανέφερε.

«Οι ανεμβολίαστοι που νοσούν, νοσηλεύονται, μετά πείθονται. Όμως το θέμα είναι να μη φτάσουμε εκεί. Δηλαδή πρέπει ο καθένας να έχει ένα θύμα στην οικογένειά του για να καταλάβει τη σημασία του εμβολιασμού» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Καπραβέλος, τόνισε ότι ο κορωνοϊός προσβάλλει όλα τα όργανα και ότι οι συνέπειές του είναι μακροχρόνιες.

«Ασθενείς μετά το δεύτερο κύμα ή από το τρίτο κύμα της άνοιξης ακόμα δεν έχουν συνέλθει. Υπολογίσαμε δεκάδες συμπτώματα μακροχρόνιας συνέπειας. Η μνήμη τους εξασθενεί, η καρδιά τους προσβάλλεται. Ο κορωνοϊός προσβάλει όλα τα όργανα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ