Έκτακτη σύσκεψη με Τσιόδρα και Χαρδαλιά για τη μετάλλαξη «Δέλτα» του κορωνοϊού

Έκτακτη σύσκεψη με Τσιόδρα και Χαρδαλιά για τη μετάλλαξη «Δέλτα» του κορωνοϊού

«'Ηδη έχουν ανακοινωθεί 11 κρούσματα της παραλλαγής τύπου "Δέλτα" και αναμένεται να ανακοινωθούν περισσότερα σήμερα», σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Π. Αρκουμανέα

Έκτακτη σύσκεψη για την εξάπλωση της μετάλλαξης "Δέλτα" του κορονοϊού στην Κρήτη, με τη συμμετοχή του Σωτήρη Τσιόδρα, του Νίκου Χαρδαλιά, του Άκη Σκέρτσου, του Περιφερειάρχη Κρήτης αλλά και δημάρχων, θα πραγματοποιηθεί στις 15:30.

Σημειώνεται πως ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, αποκάλυψε νωρίτερα σήμερα ότι έχουν εντοπιστεί νέα κρούσματα της μετάλλαξης "Δέλτα" σε Αθήνα, Κρήτη και Κόρινθο. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ 100,3 είπε χαρακτηριστικά πως "ήδη έχουν ανακοινωθεί 11 κρούσματα της παραλλαγής τύπου 'Δέλτα', και αναμένεται να ανακοινωθούν περισσότερα σήμερα".

Πολύ αποτελεσματικό το εμβόλιο της Pfizer κατά της παραλλαγής Δέλτα του κορωνοϊού

Ο Μαγιορκίνης για τη μετάλλαξη Δέλτα

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης, ο Γκίκας Μαγιορκίνης αναφέρθηκε και στη μετάλλαξη "Δέλτα", τονίζοντας τη σημασία του εμβολιασμού και απευθύνοντας κάλεσμα σε όλους να τον επισπεύσουν. "Το στέλεχος 'Δέλτα' συνδέθηκε αρχικά με την εκρηκτική αύξηση της επιδημίας στην Ινδία και στη συνέχεια με την επιδημική αύξηση στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και στην Πορτογαλία και το Ισραήλ" τόνισε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων. "Οι λοιμώξεις με μετάλλαξη Δ' αφορούν κυρίως ανεμβολίαστους και νεαρά άτομα με έντονη κοινωνική δραστηριότητα" συμπλήρωσε.

"Το στέλεχος Δέλτα φαίνεται πως έχει αυξημένη διεισδυτικότητα ως αποτέλεσμα αυξημένης μεταδοτικότητας, αλλά και διαφυγής από νοσολογική απόκλιση στα παλαιότερα στελέχη. Το στέλεχος Δέλτα βρήκε μία εναλλακτική οδό εξέλιξης, που δεν είχε ακολουθηθεί από τα υπόλοιπα variant του ιού, και δείχνει έτσι ότι το εξελεγκτικό τοπίο που μπορεί να κινηθεί είναι αρκετά ευρύ" συμπλήρωσε. Σε κάθε περίπτωση, σημείωσε ο κ. Μαγιορκίνης, οι υπάρχουσες μελέτες δείχνουν ότι η καλύτερη αντιμετώπιση του στελέχους Δέλτα θα επιτευχθεί μέσω αύξησης της πλήρους εμβολιαστικής κάλυψης".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ