Ξεκινά η διανομή self tests για μαθητές δημοτικών και γυμνασίων

Ξεκινά η διανομή self tests για μαθητές δημοτικών και γυμνασίων

Από τα φαρμακεία με τον ΑΜΚΑ

Ξεκινά σήμερα Τετάρτη 5 Μαϊου η διανομή δωρεάν self tests από τα φαρμακεία και για τους μαθητές των δημοτικών και των γυμνασίων της χώρας, καθώς και για τους εκπαιδευτικούς και το διοικητικό προσωπικό.

Τα τεστ χορηγούνται με την επίδειξη του ΑΜΚΑ κατά τις κανονικές ώρες λειτουργίας των φαρμακείων και όχι κατά τη διάρκεια εφημερίας ή διανυκτέρευσης.

Στην περίπτωση που το τεστ βγει θετικό, προβλέπεται επανέλεγχος σε δημόσια δομή. Συγκεκριμένα, εφόσον υποβληθήκατε σε οικιακό τεστ και βρεθήκατε θετικοί στον νέο κορωνοϊό, μπορείτε να υποβληθείτε σε νέο τεστ προς επιβεβαίωση του πρώτου. Αυτό μπορεί να γίνει οπουδήποτε εσείς επιθυμείτε ιδιωτικά ή δημόσια εντός των επόμενων 24 ωρών.

Τι κάνω εάν βγει θετικό το τεστ;

  • Πατήστε για Κυριακές εδώ και για άλλες μέρες εδώ, για να δείτε τις δημόσιες δομές που μπορείτε να επισκεφθείτε για να υποβληθείτε σε δεύτερο δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου προς επιβεβαίωση του πρώτου. Οι δομές αυτές θα ξεκινήσουν την λειτουργία τους την Δευτέρα 12 Απριλίου.
  • Πατήστε εδώ για να δείτε τα σημεία μαζικών δειγματοληψιών από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.
  • Οδηγίες για την φροντίδα επιβεβαιωμένου κρούσματος στο σπίτι μπορείτε να βρείτε εδώ.
  • Επισημαίνεται πως η απόρριψη των προϊόντων των οικιακών αυτοδιαγνωστικών τεστ γίνεται με προσοχή στα οικιακά απορρίμματα σύμφωνα με τα διεθνή υγειονομικά πρωτόκολλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ