Ασφυκτιούν τα νοσοκομεία - "Εμφραγμα" στο Λαϊκό: Καταγγελία για θάνατο 2 ασθενών περιμένοντας ΜΕΘ

Ασφυκτιούν τα νοσοκομεία - "Εμφραγμα" στο Λαϊκό: Καταγγελία για θάνατο 2 ασθενών περιμένοντας ΜΕΘ

Γεμάτες οι κλίνες covid, ενώ υπάρχουν 7-8 ράντζα στις κλινικές covid που περιμένουν - Κραυγή αγωνίας από τον πρόεδρο των εργαζομένων στο Λαϊκό -  "Είμαστε ένα βήμα πριν την κατάρρευση” λέει νοσηλευτής της μονάδας Covid

Αφόρητα πιεστική η κατάσταση στο σύστημα υγείας μετά την έκρηξη των κρουσμάτων. Οι ΜΕΘ στην Αττική είναι ασφυκτικά γεμάτες και οι νοσοκομειακοί γιατροί κάνουν έκκληση για άμεση βοήθεια στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Η εφημερία στο νοσοκομείο “Λαϊκό” ήταν τραγική, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Τάσος Αντωνόπουλος καθώς είναι γεμάτες οι κλίνες covid, ενώ υπάρχουν 7-8 ράντζα στις κλινικές covid που περιμένουν.

Επίσης ανέφερε ότι έχουν δύο διασωληνωμένους που περιμένουν εδώ και τέσσερις ημέρες για ένα κρεβάτι στη ΜΕΘ, ενώ πρόσθεσε ότι είχαν 22 εισαγωγές με covid και 80-90 άλλα περιστατικά. Ενδεικτικό της δύσκολης κατάστασης που υπάρχει ήταν ότι την ώρα που μιλούσε ο πρόεδρος των εργαζομένων στην είσοδο του “Λαϊκού” υπήρχαν τρία ασθενοφόρα μπροστά στην είσοδο και άλλα τρία περίμεναν στο πάρκινγκ για να μπουν.

Κραυγή αγωνίας - Ασθενείς στο Λαϊκό πέθαναν περιμένοντας για ΜΕΘ

Δύο ασθενείς με κορονοϊό έχασαν τη ζωή τους στο Λαϊκό Νοσοκομείο, περιμένοντας για μια κενή κλίνη σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, κατήγγειλε ο Πρόεδρος των Εργαζομένων του νοσοκομείου, κ. Αντωνόπουλος, μιλώντας επίσης το πρωί στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα".

"Είχαμε δύο ασθενείς που δεν βρήκαν το πολυπόθητο κρεβάτι και κατέληξαν. Περίμεναν δύο, τρεις μέρες. Είναι δύο περιστατικά του τελευταίου δεκαημέρου" είπε χαρακτηριστικά. "Ελπίδα στη ζωή έχουν οι πάντες. Όμως είμαστε στα όριά μας" τόνισε ο κ. Αντωνόπουλος.

Νωρίτερα ο νοσηλευτής της μονάδας Covid του νοσοκομείου Λαϊκό, Ν. Ορφανός, έκανε έκκληση να προστεθούν κρεβάτια στις ΜΕΘ. “Οι άνθρωποι κινδυνεύουν. Υπάρχει εγκληματική ολιγωρία και αμέλεια. Δίνουμε τη μάχη πάνω από τις δυνατότητές μας. Είμαστε ένα βήμα πριν την κατάρρευση” είπε χαρακτηριστικά.

Διασπορά του ιού σε δύο κλινικές του νοσοκομείου

Σαν να μην έφταναν αυτά, χθες (23/3) μετά τις 9:00 το βράδυ σταμάτησαν οι εισαγωγές covid, καθώς δεν υπήρχαν κρεβάτια και δεν δέχονταν περιστατικά, μιας και όλες οι κλίνες (90) ήταν κατειλημμένες.

Σύμφωνα μάλιστα και με το ρεπορτάζ του Open TV, το πρόβλημα γίνεται όλο και πιο μεγάλο, καθώς παρατηρήθηκε διασπορά του ιού σε δύο κλινικές του νοσοκομείου. Στην Α' χειρουργική και στην αγγειοχειρουργική βρέθηκαν κρούσματα, με αποτέλεσμα να γίνει εκκένωση του χώρου από τους συνοδούς. Η διασπορά έγινε από συνοδό ασθενή και πλέον έχει σημάνει συναγερμός.

«Ασθενείς υπάρχουν ακόμη και σε ράντζα, μπορώ να μιλήσω για τουλάχιστον 7 περιπτώσεις και δεν έχει κλείσει ακόμα η εφημερία, κι εξ όσων γνωρίζω ακόμα και τώρα εξετάζονται περιστατικά covid. Δεν είναι καθόλου καλή η μέρα για μας, γιατί η νύχτα ήταν δραματική» λέει ο στην «Ωρα Ελλάδος» του Open TV ο Νίκος Ορφανός προϊστάμενος μονάδας covid του Λαϊκού.

«Υπάρχουν εκτός από τα 90 κρεβάτια και 7 φορεία στους θαλάμους, ενώ έχουν παραμείνει και 2 διασωληνωμένοι εδώ και 5 μέρες σε κλίνες εκτός ΜΕΘ και δεν έχουν πάει σε κρεβάτι γιατί δεν υπάρχει διαθέσιμη θέση. Κάποια στιγμή χθες σταμάτησε η εφημερία και υπήρχαν τα υποστηρικτικά νοσοκομεία που αναλάμβαναν τα περιστατικά covid» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ορφανός και κατέληξε λέγοντας ότι έχουν πάει στο Λαϊκό 5 ιδιώτες γιατροί.

Διαψεύδει το νοσοκομείο

Λίγη ώρα αργότερα το Λαϊκό Νοσοκομείο διέψευσε ότι σταμάτησε να δέχεται ασθενείς κορονοϊού κατά τη διάρκεια της εφημερίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λαϊκού Νοσοκομείου, η εφημερία της Τρίτης, 23 Μαρτίου, ουδέποτε κατέρρευσε και ουδέποτε διακόπηκε. Στην ανακοίνωση τονίζεται, επίσης, ότι όλοι οι ασθενείς νοσηλεύονται στη Μονάδα Covid και σε ασφαλείς συνθήκες.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του νοσοκομείου:

«Η εφημερία 23-24 Μαρτίου 2021 του ΓΝΑ Λαϊκό», για τη διαχείριση ασθενών Covid, ξεκίνησε με 19 κενές κλίνες σε σύνολο 86 απλών κλινών Covid που διαθέτει το Νοσοκομείο μας ενώ κατά τη διάρκεια της εφημερίας έγιναν 8 εξιτήρια.

Έγιναν 35 εισαγωγές ασθενών είτε με επιβεβαιωμένη λοίμωξη Covid είτε ασθενών για τους οποίους αναμένεται το αποτέλεσμα του μοριακού ελέγχου – και νοσηλεύονται ως «ύποπτα» περιστατικά. Ουδέποτε κατέρρευσε και ουδέποτε διακόπηκε η εφημερία και υπήρχε διαρκής παρακολούθηση αυτής. Αναληθώς αναφέρεται ότι στις 21:00 έκλεισε η εφημερία ή ζητήθηκε προστασία από υποστηρικτικά νοσοκομεία. Άλλωστε, στις 21:00 είχαμε ακόμη 12 κενές κλίνες.

Όλοι οι ασθενείς νοσηλεύονται στη Μονάδα Covid σε ασφαλείς συνθήκες, υπό την φροντίδα του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού. Η διασπορά ψευδών ειδήσεων, που αποδομούν και υποβαθμίζουν το τεράστιο έργο και την αυτοθυσία του προσωπικού του νοσοκομείου μας, δημιουργεί αναστάτωση και φόβο τόσο στους συμπολίτες μας, όσο και στα υγειονομικά στελέχη. Και κάτι τέτοιο, είναι ανεπίτρεπτο στην πρωτοφανή μάχη που δίνουμε με την πανδημία».

Το τελευταίο 24ωρο ανακοινώθηκε διπλό αρνητικό ρεκόρ με 3.581 νέα κρούσματα και 699 διασωληνωμένους, ενώ 51 άνθρωποι κατέληξαν.

Να σημειωθεί πως από σήμερα Τετάρτη, στο σύστημα υγείας μπαίνουν για εφημερίες δύο ακόμη νοσοκομεία, το ΝΙΜΤΣ και το Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας 251, στα οποία θα νοσηλεύονται non covid περιστατικά, καθώς και ο Ερυθρός Σταυρός που θα δέχεται μόνο Covid περιστατικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ