Παγώνη: Μάσκα παντού, μην περιμένετε να γίνει υποχρεωτικό

Παγώνη: Μάσκα παντού, μην περιμένετε να γίνει υποχρεωτικό

Ο Γώγος εξηγεί γιατί δεν έχει εφαρμοσθεί η καθολική χρήση μάσκας στην Αττική

Στο επίκεντρο της πανδημίας του κορωνοϊού παραμένει η Αττική, προκαλώντας ανησυχία και εγρήγορση σε ειδικούς και κυβέρνηση. Τα νέα κρούσματα κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ την Τρίτη ήταν και πάλι υψηλά, καθώς απο τα συνολικά 303 νέα κρούσματα, τα 168 ήταν στην Αττική. Η κατάσταση είναι σταθεροποιήσιμη αλλά ανησυχητική, καθώς από τη μια μέρα στην άλλη μπορεί να γίνει μη ελεγχόμενη, τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Εξέφρασε την άποψη ότι ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα έπρεπε να γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους στην Αττική και όπου υπάρχει σοβαρό πρόβλημα" και συνέστησε στους πολίτες να μην περιμένουν να γίνει υποχρεωτικό το μέτρο, αλλά να αποφασίσει ο καθένας για τον εαυτό του και να φορά μάσκα παντού για να προφυλαχθεί.


Πίεση στο σύστημα υγείας – Πόσες ΜΕΘ είναι κενές στην Αττική
Σύμφωνα με την κ. Παγώνη, σε όλη τη χώρα νοσηλεύονται με Covid-19, -συνολικά και όχι σε ΜΕΘ, γύρω στα 630 άτομα.
Πληροφορίες του ΣΚΑΪ αναφέρουν, ότι στην Αττική, τα 2/3 των κλινών ΜΕΘ COVID-19 είναι κατειλημμένα.

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε σήμερα ο λοιμωξιολόγος Χαράλαμπος Γώγος, αναφορικά με τις εξελίξεις στο μέτωπο του κορονοϊού

Μιλώντας σχετικά με τις μάσκες, και κατά πόσο τελικά μας προστατεύουν, ο ίδιος τόνισε ότι: "100% προστασία δεν υπάρχει ποτέ. Εξαρτάται από το ιικό φορτίο σε ένα χώρο, κυρίως αν ο χώρος είναι τελείως κλειστός και δεν αερίζεται. Είναι ένα αποτελεσματικό μέτρο αν την φορούν όλοι. Η πιθανότητα μετάδοσης ελαττώνεται πολύ και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να εξαφανιστεί".

Απαντώντας στο ερώτημα γιατί σε Γιάννενα και Αχαΐα υιοθετήθηκε το μέτρο της μάσκας παντού, ενώ στην Αθήνα όχι, ο κ. Γώγος είπε ότι: "Τα μέτρα του lockdown, έχουν μέσα στο 'πακέτο' και την καθολική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Στην Αθήνα η οδηγία είναι αν βρισκόμαστε κοντά σε κάποιον να φοράμε μάσκα. Θα δούμε αν θα έρθει η καθολική χρήση μάσκας στην Αθήνα. Μέχρι τη Δευτέρα θα δούμε αν έχουν αποδώσει τα μέτρα, και αν όχι θα εξετάσουμε και αυτό το μέτρο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ